Desertas su raguotoju melioniu, graikišku jogurtu ir sausainiais

2025-03-20 Autorius oSkanu.lt

Desertas su raguotoju melioniu, graikišku jogurtu ir sausainiais
Raguotasis melionas, kitaip žinomas kaip kiwano arba horned melon, yra egzotiškas vaisius, kuris dažnai kelia susidomėjimą savo neįprasta išvaizda, tačiau ne visada jo skonis patinka visiems. Šis desertas – puikus pavyzdys, kaip galima kūrybiškai panaudoti maisto likučius ir sukurti nepaprastai skanų desertą. Raguotojo meliono, persiko ir graikiško jogurto derinys sukuria harmoningą saldžiarūgštį skonį, o traškūs sausainiai suteikia papildomos tekstūros. Šis desertas yra ne tik skanus, bet ir vizualiai patrauklus – sluoksniuotas, spalvingas ir kvapnus. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Raguotąjį melioną galima pakeisti kiviu arba paprastuoju melionu, jei nerandate šio egzotiško vaisiaus. 
  • Plokščiąjį persiką galima pakeisti paprastu persiku, nektarinu arba abrikosu. 
  • Vietoje graikiško jogurto galima naudoti natūralų jogurtą, kokosų jogurtą (veganiška alternatyva) arba maskarponės sūrį, jei norite tirštesnės konsistencijos. 
  • Sausainius taip pat galite pasirinkti pagal skonį – tinka tiek paprasti, tiek šokoladiniai, tiek avižiniai sausainiai. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Raguotojo meliono sėklas virkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, kad cukrus tolygiai ištirptų ir nepridegtų. Desertą rekomenduojama patiekti iškart paruošus, tačiau jei ruošiate iš anksto, sausainius dėkite tik prieš patiekdami, kad jie nesudrėktų. Norint desertui suteikti dar daugiau skonio, galite įmaišyti šiek tiek vanilės ekstrakto į jogurtą arba pabarstyti viršų šviežiomis mėtomis. ar

Ingredientai

    • Raguotasis melionas (kiwano): 1 vienetas 
    • Graikiškas jogurtas: 400 g 
    • Plokščias persikas: 2 vienetai 
    • Sausainiai: 100 g 
    • Cukrus: 2 šaukštai 
    • Vanilės ekstraktas (neprivaloma): 1/2 šaukštelio 
    • Šviežios mėtos papuošimui (neprivaloma): keletas lapelių 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai paruoškite raguotąjį melioną. Perpjaukite jį pusiau ir išimkite visas sėklas su sultimis.
  2. 2. Sudėkite meliono sėklas į mažą puodą, įberkite cukrų ir šildykite ant vidutinės ugnies apie 2-3 minutes, kol cukrus ištirps.
  3. 3. Po to nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
  4. 4. Tuo metu smulkiai supjaustykite plokščius persikus nedideliais kubeliais.
  5. 5. Sausainius sudėkite į maišelį ir sutrupinkite juos kočėlu arba tiesiog rankomis.
  6. 6. Gražiose stiklinėse ar indeliuose sluoksniuoti desertą pradėsite nuo sausainių. Kiekvienos stiklinės dugne paskirstote sutrupintus sausainius.
  7. 7. Ant sausainių sluoksnio užpilkite graikišką jogurtą. Jei naudojate vanilės ekstraktą, prieš tai jį įmaišykite į jogurtą.
  8. 8. Toliau ant jogurto sluoksnio dėkite supjaustytus persikus.
  9. 9. Galiausiai ant viršaus užpilkite atvėsusias raguotojo meliono sėklas su sirupu.
  10. 10. Jei pageidaujate, papuoškite desertą šviežių mėtų lapeliais.
  11. 11. Desertą patiekite iškart arba laikykite šaldytuve iki 2 valandų prieš patiekiant.

Atsakinėjama į Komentarą