Raguotasis melionas, kitaip žinomas kaip kiwano arba horned melon, yra egzotiškas vaisius, kuris dažnai kelia susidomėjimą savo neįprasta išvaizda, tačiau ne visada jo skonis patinka visiems. Šis desertas – puikus pavyzdys, kaip galima kūrybiškai panaudoti maisto likučius ir sukurti nepaprastai skanų desertą. Raguotojo meliono, persiko ir graikiško jogurto derinys sukuria harmoningą saldžiarūgštį skonį, o traškūs sausainiai suteikia papildomos tekstūros. Šis desertas yra ne tik skanus, bet ir vizualiai patrauklus – sluoksniuotas, spalvingas ir kvapnus.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Raguotąjį melioną galima pakeisti kiviu arba paprastuoju melionu, jei nerandate šio egzotiško vaisiaus.
- Plokščiąjį persiką galima pakeisti paprastu persiku, nektarinu arba abrikosu.
- Vietoje graikiško jogurto galima naudoti natūralų jogurtą, kokosų jogurtą (veganiška alternatyva) arba maskarponės sūrį, jei norite tirštesnės konsistencijos.
- Sausainius taip pat galite pasirinkti pagal skonį – tinka tiek paprasti, tiek šokoladiniai, tiek avižiniai sausainiai.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Raguotojo meliono sėklas virkite ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, kad cukrus tolygiai ištirptų ir nepridegtų. Desertą rekomenduojama patiekti iškart paruošus, tačiau jei ruošiate iš anksto, sausainius dėkite tik prieš patiekdami, kad jie nesudrėktų. Norint desertui suteikti dar daugiau skonio, galite įmaišyti šiek tiek vanilės ekstrakto į jogurtą arba pabarstyti viršų šviežiomis mėtomis. ar
Atsakinėjama į Komentarą