Citrininis morenginis vyniotinis, be miltų, su maskarponės kremu ir braškėmis

2024-12-16 Autorius Leta Vi

Citrininis morenginis vyniotinis, be miltų, su maskarponės kremu ir braškėmis
Šis be miltų citrininis morenginis vyniotinis su maskarponės kremu ir braškėmis yra lengvas ir gaivus desertas, puikiai tinkantis pabaigti bet kokią vakarienę. Jo puri tekstūra ir subalansuotas saldumo bei rūgštumo derinys primena debesėlį, o šviežios braškės suteikia papildomo gaivumo. Be to, šis desertas yra be glitimo, todėl tinka ir tiems, kurie vengia kvietinių miltų.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kukurūzų krakmolas: Jei neturite kukurūzų krakmolo, galite naudoti bulvių krakmolą, kuris taip pat puikiai tinka šiam receptui.
  • Maskarponės sūris: Maskarponę galima pakeisti kreminiu varškės sūriu arba rikota, tačiau skonis ir tekstūra šiek tiek skirsis.
  • Šviežios braškės: Vietoje braškių galite naudoti avietes, mėlynes ar kitokias mėgstamas uogas pagal sezoną ir skonį.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Baltymų plakimas: Įsitikinkite, kad plakimo indas ir plakikliai yra visiškai švarūs ir sausi, nes riebalų likučiai gali trukdyti baltymams išsiplakti iki standžių putų.
  • Biskvito vyniojimas: Iškepusį biskvitą suvyniokite dar karštą, kad jis išlaikytų formą ir nelūžtų vėliau, kai tepsite kremą.
  • Kremo saldumas: Jei norite mažiau saldaus kremo, galite sumažinti cukraus pudros kiekį pagal savo skonį.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 3200 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 400 kcal

Ingredientai

    • Kiaušinių baltymai: 6 vnt.
    • Rafinuotas cukrus: 100 g
    • Cukraus pudra: 100 g
    • Citrinos sultys: iš 1 citrinos
    • Kukurūzų krakmolas: 40 g
    • Maskarponės sūris: 250 g
    • Grietinėlė (35% riebumo): 200 g
    • Vanilės ekstraktas: pagal skonį
    • Cukraus pudra (kremui): 50 g
    • Šviežios braškės: 100 g 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite biskvitą: Į dubenį įpilkite kiaušinių baltymus, įspauskite citrinos sultis ir pradėkite plakti.
  2. 2. Palaipsniui berkite rafinuotą cukrų, plakite, kol masė taps standi ir blizgi.
  3. 3. Įsijokite kukurūzų krakmolą ir atsargiai įmaišykite, kad nesumažėtų masės tūris.
  4. 4. Kepimas: Paruoštą masę tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  5. 5. Paviršių švelniai išlyginkite ir suformuokite raštus šakute.
  6. 6. Kepkite iki 150°C įkaitintoje orkaitėje apie 20–30 minučių, kol paviršius taps šviesiai auksinės spalvos.
  7. 7. Vyniojimas: Iškepusį biskvitą išimkite iš orkaitės ir dar karštą atsargiai atskirkite nuo kepimo popieriaus.
  8. 8. Padėkite ant švaraus kepimo popieriaus ar virtuvinio rankšluosčio ir suvyniokite į ritinį. Palikite atvėsti.
  9. 9. Paruoškite kremą: Į dubenį sudėkite maskarponės sūrį, supilkite grietinėlę, įberkite cukraus pudrą ir įlašinkite vanilės ekstrakto. Plakite, kol masė taps puri ir standi.
  10. 10. Šviežias braškes nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Atsargiai įmaišykite į kremą.
  11. 11. Sutepkite vyniotinį: Atvėsusį biskvitą išvyniokite ir tolygiai paskirstykite paruoštą kremą per visą paviršių.
  12. 12. Atsargiai suvyniokite atgal į ritinį, stengdamiesi nespausti per stipriai, kad kremas neišbėgtų.
  13. 13. Brandinimas: Suvyniotą vyniotinį apvyniokite maistine plėvele arba kepimo popieriumi ir padėkite į šaldytuvą bent porai valandų, o geriausia – per naktį, kad skoniai susijungtų ir desertas sutvirtėtų.
Citrininis morenginis vyniotinis, be miltų, su maskarponės kremu ir braškėmis
Recepto autorius Leta Vi