Karameliniai pūstų ryžių batonėliai

2024-11-26 Autorius Iveta - PLANTASTICKA

Karameliniai pūstų ryžių batonėliai
Karameliniai pūstų ryžių batonėliai yra nuostabus desertas, kuriame susijungia traškus sausaininis pagrindas, turtinga kokosų karamelė su pūstais ryžiais ir šokolado glazūra.

Traškus pagrindas puikiai dera su pūstų ryžių sluoksniu, padengtu saldžia, švelniai sūria karamele, o šokolado glazūra suteikia užbaigiamąjį akcentą. Puikiai tinka kaip desertas ypatingoms progoms ar saldi dovana. Šokolado danga gali būti papuošta riešutais, druska ar kitais priedais, kurie suteikia papildomo skonio ir grožio.

Autorės komentaras
- šiuos saldainius gaminau dovanoms Kalėdiniu laikotarpiu – labai mėgstu rankų darbo dovanas.

Saldainiai tikrai gali būti skirti ne vien dovanoms, o ir kaip maži desertai jums patiems pasimėgauti.

Pagal šį receptą pagaminsite apie 14 nemažų saldainių.

Puiki dovana šv. Kalėdų proga, ypač supakavus šventiškai - galima įsukti į kepimo popierių ir galus užrišti raudona virvele. Kuo tikriausias saldainis :) 

Ingredientai

    Saldainių pagrindui:
    • Kvietiniai miltai: 90 g
    • Kokosų miltai: 90 g
    • Augalinis margarinas: 100 g
    • Migdolų pienas: 20 ml
    • Cukrus: 30 g
    Saldainių įdarui:
    • Pūsti ryžiai: 45 g
    • Kokosų kremas: 400 ml (kokosų pieno kietosios dalies iš skardinės arba tiesiog kokosų kremo)
    • Rudasis cukrus: 60 g
    • Druska: žiupsnis
    Glaistui:
    • Juodasis šokoladas: 2-2,5 plytelės
    • Kokosų aliejus: 1 arb. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Visus ingredientus pagrindui sumaišyti – tešlą turėtų pavykti minkyti rankomis.
  2. 2. Tešlą paskirstyti kepimo skardoje su aukštesniais kraštais ant kepimo popieriaus (naudota 20x20cm. dydžio skarda, bet joje tešla užėmė 2/3 vietos). Naudojant per didelę skardą, tešla neturėtų išsiplėsti plačiau, negu ją suformuosite skardoje, bet galima išlankstyti „atitvarą“ iš folijos ir įdėti toje vietoje, kur tešlos kraštas jau baigiasi ir lieka tuščia skarda, kad ji nesiplėstų kepant. Tešlą tolygiai įspausti skardos pagrinde padarant iš jos stačiakampį ar keturkampį, priklausomai nuo jūsų skardos (tešla skardoje buvo apie 1 cm. aukščio).
  3. 3. Kepti tešlą iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min arba kol švelniai paruduos kraštai. Išimti ir palikti atvėsti.
  4. 4. Į puodą supilti kokosų kremą, rudąjį cukrų ir druską bei išmaišyti. Šį mišinį virti ant silpnos ugnies vis maišant apie 30 min. arba kol karamelė taps švelniai ruda ir klampi.
  5. 5. Išvirtą karamelę sumaišyti su pūstais ryžiais ir juos tolygiai paskirstyti ant iškepto saldainių pagrindo skardoje. Skardą su šiais sluoksniais palaikyti šaldytuve bent 30 min. prieš apliejant šokoladu.
  6. 6. Atvėsusią masę išimti iš skardos kartu su kepimo popieriumi ir supjaustyti norimo dydžio saldainiais.
  7. 7. Šokoladą ištirpinti ant silpnos ugnies ar karšto vandens vonelėje su šaukšteliu kokosų aliejaus.
  8. 8. Kiekvieną saldainį pamerkti ar aplieti šokoladu ir dėti ant grotelių ar kepimo popieriaus. Palikti šaldytuve kelioms valandoms arba per naktį.
  9. 9. Saldainiams taip pat puikiai tiktų ir kiti šokoladai, ant jų viršaus galima uždėti norimų papuošimų, kol šokoladas dar šiltas.
Karameliniai pūstų ryžių batonėliai
Ryžių pudingas
(5)
Mielinė boba su rūgpieniu
(3)