Lietuvaitės šeimininkės tikriausiai visos moka pagaminti tinginį. Man jis yra pats skaniausias pyragas kurį galima pagaminti nenaudojant daugybės ingredientų ir neužtrunkant daug laiko. Šį kartą noriu su Jumis pasidalinti nuostabiu tinginio receptu iš vos 4 ingredientų, kuris yra gaminamas su kondensuotu pienu. Visi kas paragauja, jį labai giria ir vis ima po dar gabalėlį, tiesiog negali sustoti valgyti.
Labai tikiuosi, kad šis variantas taps Jūsų mėgstamiausias ir pasigaminę parašysite savo nuomonę ir komentarą apie jį. :) Taip pat parašykite koks tinginio receptas yra Jūsų mėgstamiausias? Ar gaminate jį kaip nors kitaip.
Galiu dar prisipažinti, kad tik tinginys su kakava, man būna pats skaniausias, jos nenaudojant, rezultatas nebūna toks kokio norisi. :)
Taip pat labai norėčiau Jums parekomenduoti išmėginti ir
juodą tinginį, kuris tikrai yra nuostabus, kai norisi kitaip papuošti savo stalą. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Sausainiai: vietoje "Gaidelio" sausainių galite naudoti bet kokius trapius sausainius, "Selga", "Maria" arba avižinius sausainius.
- Sviestas: jei ieškote sveikesnės alternatyvos, galite pabandyti naudoti kokosų aliejų, tačiau skonis bus šiek tiek kitoks.
- Kakava: galite naudoti tiek natūralią, tiek alkalizuotą kakavą, priklausomai nuo to, kiek intensyvaus šokoladinio skonio norite.
- Kondensuotas pienas: galima naudoti tiek paprastą saldintą kondensuotą pieną, tiek karamelizuotą (dulce de leche), kuris suteiks pyragui gilesnį karamelės aromatą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausi rezultatai pasiekiami, kai sausainiai yra sulaužomi rankomis, o ne sumalami į miltus. Tai suteikia pyragui tekstūrą ir kiekvienas kąsnelis tampa unikalus.
- Jeigu norite, kad pyragas būtų tvirtesnis, galite įdėti šiek tiek daugiau kakavos.
- Prieš patiekiant, tinginį laikykite šaldytuve mažiausiai 2 valandas, o dar geriau – per naktį. Taip jis įgaus idealią konsistenciją ir bus lengviau pjaustyti.
- Pyragą galima papuošti kokosų drožlėmis, kapotais riešutais arba apibarstant kakava.
Erika Palengva
Atsakyti
Vilma Kriaučiūnienė
Atsakyti
KamileCernauskyte
Atsakyti
Evelina
Atsakyti
Receptų mylėtoja
Atsakyti
Barabas
Atsakyti
Antanas
Atsakyti
Adelė
Atsakyti
Dalia Nikitenko-Latožienė
Atsakyti
Laura
Atsakyti