Karamelinis varškės tinginys

2024-09-12 Autorius druska.sielai

Karamelinis varškės tinginys
Karamelinis varškės tinginys – tai lengvai paruošiamas, bet itin skanus desertas, kuriame susilieja švelnios varškės, saldžios karamelės ir traškių sausainių tekstūros. Šis desertas yra puikus pasirinkimas tiems, kas mėgsta saldžius ir kremiškus skonius, tačiau nenori leisti daug laiko virtuvėje. Varškė suteikia tinginiui švelnios tekstūros, o karamelė – sodraus saldumo.
Traškūs sausainiai, sumaišyti su varškės ir karamelės mišiniu, sukuria puikų skonio ir tekstūros kontrastą. "Tinginys" sustingsta šaldytuve, todėl jo nereikia kepti, o patiekiamas atšaldytas, jis tampa puikiu desertu tiek kasdienai, tiek šventėms.

Redaktorės Vaidos komentaras - toks tinginys kiek skiriasi savo tekstūra nuo tradicinio tinginio, todėl patiekti į stalą rekomenduoju tik prieš pat valgymą, nes kambario temperatūroje jis pradės minkštėti. 

Ingredientai

    • Sausainiai: 360 g 
    • Varškė: 400 g
    • Sviestas: 80 g 
    • Kokosų aliejus: 120 g
    • Karamelizuotas sutirštintas pienas: 200 g
    • Cinamonas: 0,5 arb. š.
    • Vanilės ekstraktas: šlakelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sausainius susmulkinti, sudėti į dubenį ir atidėti.
  2. 2. Į nedidelį puodą sudėti sviestą, kokosų aliejų ir karamelizuotą sutirštintą pieną. Kaitinti ant nedidelės kaitros nuolat maišant. Neleisti masei užvirti.
  3. 3. Kai dauguma masės ištirpo ir susimaišė, nuimti puodą nuo kaitros ir supilti ant sausainių. Ten pat sudėti varškę, dėti cinamoną ir vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišyti.
  4. 4. Visą masę sudėti į kepimo formą, ištiestą maistine plėvele. Padėti indą į šaldytuvą mažiausiai 5 val.
Moliūgų saldainiai
(25)