Skaniausi kepti pyragėliai. Absoliučiai visada laimintis variantas

2020-01-04 Autorius oSkanu.lt

Skaniausi kepti pyragėliai. Absoliučiai visada laimintis variantas
Idealus tešlos receptas keptiems pyragėliams! Pyragėlius galite kepti su kokiu tik norisi įdaru - tai gali būti tiek kopūstai, tiek kiaušiniai+ryžiai, tiek faršas, tiek ir obuoliai!

Tešla gaunasi orinė, su traškia plutele, nuostabiai išlaiko įdaro sultingumą.

Ingredientai

    Tešlos plikymui:
    • miltų: 3 valgomųjų šaukštų
    • saulėgrąžų aliejaus: 3 valgomųjų šaukštų
    • cukraus: 1 valgomojo šaukšto
    • druskos: 1 arbatinio šaukštelio
    • verdančio vandens: 1 stiklinės
    Tešlai:
    • šilto vandens: 1 stiklinės
    • kiaušinių trynių: 3
    • sausų mielių: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • miltų: 4-5 stiklinių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių miltus (tris valgomuosius šaukštus) sumaišome su cukrumi, aliejumi bei druska.
  2. 2. Tuomet į gautą mišinį įpilame vieną stiklinę verdančio vandens, permaišome ir paliekame atvėsti.
  3. 3. Kai jau mišinys atvėsta, drąsiai pilame vieną stiklinę šilto vandens, miltus, sumaišytus su sausomis mielėmis ir kiaušinių trynius.
  4. 4. Užmaišome tešlą, ne per kietą, bet kad ir neliptų prie mūsų rankų.
  5. 5. Leidžiame pastovėti maždaug pusvalandį ir paskui pradedame lipdyti pyragėlius.
  6. 6. Tik pakartosiu, kad įdaras pyragėliams tinka bet koks, kokį tik pasirinksite.
  7. 7. Kepame pyragėlius ganėtinai dideliame kiekyje aliejaus.
  8. 8. Drąsiai išsisaugome šį receptą, pyragėliai gaunasi nuostabūs!

Lina

Tai yra tai, ko ieškojau daugelį metų. Nuostabus skonis.
Atsakyti
Cannoli - tradicinis Sicilijos desertas
(2)
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varške
(9)
Tarta su varške ir apelsinais
(2)