Citrininės madlenos - sausainiai

2024-03-22 Autorius oSkanu.lt

Citrininės madlenos - sausainiai
Šiandien buvo tokia diena, kai galėjau visiškai niekur neskubėti ir besitvarkydama virtuvę sugalvojau, kad seniai jau bekepiau madlenas, todėl išsitraukiau madlenų kepimo skardą ir ėmiausi darbo. Begamindama nusprendžiau, kad šiandien jos bus citrininės, nes norėjau su jomis paeksperimentuoti.

Labai mėgstu šiuos kepinius, nes jie nereikalauja daugybės pastangų ir visada gaunasi nuostabiai. O citrininė jų versija tikrai verta Jūsų dėmesio. Be galo patiko šis variantas. Būtinai gaminsiu šitaip ir ateityje! 

Ingredientai

    • cukrus: 120 gramų
    • miltai: 150 gramų
    • nutarkuota citrinos žievelė: iš 2 vnt.
    • sviestas: 130 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 3
    • medus su citrina: 1 šaukšto (naudoju "Brolių medus")
    • cukraus pudra (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nutarkuotą citrinų žievelę sumaišome su cukrumi bei išplakame su kiaušiniais iki purumo.
  2. 2. Tuomet miltus išsijojame kartu su kepimo milteliais ir palaipsniui įmaišome į kiaušinių masę.
  3. 3. Sviestą bei medų ištirpiname ir supilame į tešlą. Išmaišome.
  4. 4. Tada supilame tešlą į specialias kepimo formeles ir kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių, kol pyragėliai gražiai apskrus ir iškeps.
  5. 5. Po to atvėsiname.
  6. 6. Atvėsus pyragėliams, apiberiame juos cukraus pudra. Lepinamės!