Paprastos spurgos su kondensuotu pienu – tai nepaprastai gardus, purus ir švelnus desertas, kuris sugrąžins jus į vaikystę. Šios spurgos, pagamintos su kondensuotu pienu, išsiskiria ypatingu švelnumu ir saldumu, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Tai puikus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams, popietės arbatėlei ar jaukiam šeimos susibūrimui.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jei neturite kondensuoto pieno, galite naudoti 200 ml grietinėlės sumaišytos su 3 valgomaisiais šaukštais cukraus.
- Vietoje įprasto kvietinių miltų, galima naudoti speltų miltus arba mišinį iš 2 stiklinių kvietinių ir 1 stiklinės viso grūdo kvietinių miltų, taip suteikiant spurgiukams daugiau maistinės vertės.
- Kepimui tinka įvairūs augaliniai aliejai – saulėgrąžų, rapsų ar kokosų aliejus.
- Jei norite sumažinti cukraus kiekį, cukraus pudrą galima pakeisti malto cinamono ir stevijos mišiniu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Sėkmingam spurgų gaminimui svarbu tiksliai laikytis tešlos konsistencijos – ji turi būti nei per skysta, nei per kieta.
- Jei tešla per daug lipni, nebijokite įmaišyti šiek tiek daugiau miltų.
- Aliejų keptuvėje įkaitinkite iki vidutinės temperatūros (apie 170-180°C) – je
- i aliejus per karštas, spurgos greitai apkeps iš išorės, bet liks žalios viduje, o jei per šaltas – suggers daug aliejaus ir taps riebios. Norint patikrinti, ar aliejus pakankamai įkaitęs, įmeskite mažą tešlos gabaliuką – jis turėtų iškart pradėti kepti ir kilti į paviršių.