Paprastos spurgos su kondensuotu pienu

2025-03-12 Autorius oSkanu.lt

Paprastos spurgos su kondensuotu pienu
Paprastos spurgos su kondensuotu pienu – tai nepaprastai gardus, purus ir švelnus desertas, kuris sugrąžins jus į vaikystę. Šios spurgos, pagamintos su kondensuotu pienu, išsiskiria ypatingu švelnumu ir saldumu, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Tai puikus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams, popietės arbatėlei ar jaukiam šeimos susibūrimui. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Jei neturite kondensuoto pieno, galite naudoti 200 ml grietinėlės sumaišytos su 3 valgomaisiais šaukštais cukraus. 
  • Vietoje įprasto kvietinių miltų, galima naudoti speltų miltus arba mišinį iš 2 stiklinių kvietinių ir 1 stiklinės viso grūdo kvietinių miltų, taip suteikiant spurgiukams daugiau maistinės vertės. 
  • Kepimui tinka įvairūs augaliniai aliejai – saulėgrąžų, rapsų ar kokosų aliejus. Jei norite sumažinti cukraus kiekį, cukraus pudrą galima pakeisti maltais cinamono ir stevijos mišiniu. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Sėkmingam spurgų gaminimui svarbu tiksliai laikytis tešlos konsistencijos – ji turi būti nei per skysta, nei per kieta. Jei tešla per daug lipni, nebijokite įmaišyti šiek tiek daugiau miltų. Aliejų keptuvėje įkaitinkite iki vidutinės temperatūros (apie 170-180°C) – jei aliejus per karštas, spurgos greitai apkeps iš išorės, bet liks žalios viduje, o jei per šaltas – suggers daug aliejaus ir taps riebios. Norint patikrinti, ar aliejus pakankamai įkaitęs, įmeskite mažą tešlos gabaliuką – jis turėtų iškart pradėti kepti ir kilti į paviršių. 

Ingredientai

    • kiaušiniai: 4
    • kondensuotas pienas: 1 skardinės
    • miltai: 3 stiklinių
    • aliejus: kepimui
    • druska
    • soda
    • cukraus pudra: apibarstymui (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kiaušinius įmušame į dubenį, suplakame, supilame kondensuotą pieną, sijotus miltus, sodą bei druską (pastarųjų reikia tik ant šaukštelio galo), viską gerai išmaišome.
  2. 2. Tuomet tešlą iškočiojame (jei lips prie rankų pabarstome šiek tiek miltų), su stikline išspaudžiame apskritimus, su maža taurele padarome spurgos skylutes.
  3. 3. Kepame įkaitintame aliejuje iki gražios auksinės spalvos.
  4. 4. Jeigu norisi, apibarstome cukraus. Skanaujame!
Paprastos spurgos su kondensuotu pienu