Oreo triufeliai su kreminiu sūriu "Philadelphia" ir jūros druska

Autorius apie receptą

„Oreo triufeliai su kreminiu sūriu "Philadelphia" ir jūros druska“ – tai saldėsis, kuris jau spėjo pavergti smaližių širdis visame pasaulyje. Šių triufelių unikalumas slypi tobuloje saldumo ir druskos dermėje: traškūs šokoladiniai „Oreo“ sausainiai susijungia su švelniu, lengvai rūgštoku „Philadelphia“ kreminiu sūriu, o viską užbaigia švelni šokolado glazūra ir netikėtas akcentas – rupi jūros druska. Šis desertas itin mėgstamas vakarėliams, gimtadieniams ar net kaip valgoma dovana. Be to, gaminimas nereikalauja kepimo, todėl juos gali paruošti net pradedantieji virtuvės mėgėjai. Rezultatas – prabangiai atrodantys, bet labai paprastai pagaminami saldainiai. Jei ieškote kažko įdomaus ir naujo, šie triufeliai tikrai pateisins jūsų lūkesčius.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje „Oreo“ sausainių galima naudoti kitus šokoladinius sausainius su grietinėlės įdaru, pvz., „Neo“ ar bet kokius šokoladinius trapučius su kremu.
  • „Philadelphia“ kreminį sūrį galima pakeisti bet kuriuo kitu natūraliu, be priedų kreminiu sūriu, pvz., „Mascarpone“ ar net riebiu varškės kremu.
  • Juodą šokoladą galima keisti pienišku šokoladu, jei norite švelnesnio ir saldesnio skonio.
  • Vietoje rupios jūros druskos galima naudoti „Maldon“ druskos dribsnius arba paprastą rupią akmens druską.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • „Oreo“ sausainius geriausia smulkinti maisto smulkintuvu, kad gautumėte vientisą trupinių masę.
  • Masę būtina atvėsinti šaldytuve bent 30 minučių, kad formuojant rutuliukus jie neišsileistų rankose.
  • Šokoladą tirpinkite ant garų vonelės, kad jis nesudegtų ir išliktų blizgus.
  • Šokoladu aplietus triufelius apibarstykite druska dar kol glazūra nėra sustingusi, kitaip druska neprilips.
  • Laikykite triufelius šaldytuve iki pat patiekimo, kad jie išliktų tvirti ir gaivūs.

Ingredientai

    • "Oreo" sausainiai: 250 gramų
    • kreminis sūris "Philadelphia": 125 gramų
    • juodas šokoladas: 200 gramų
    • rupi jūros druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sausainius iki smulkių trupinių sumalame virtuviniame kombaine arba gerai pasidarbuojame kočėlu.
  2. 2. Sumaišome su sūriu bei masę padedame į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų ir būtų galima lengviau formuoti rutuliukus.
  3. 3. Tuomet iš masės darome nedidelius rutuliukus, kuriuos vėl padedame į šaldytuvą, kad būtų tvirtesni.
  4. 4. Per tą laiką, kol rutuliukai vėsta, ant garų vonelės ištirpiname šokoladą.
  5. 5. Iš šaldytuvo išimtus triufelius po vieną merkiame į šokoladą, kol nesustingo, pabarstome rupia jūros druska.
  6. 6. Visus paruoštus triufelius dar kartelį įdedame į šaldytuvą bei palaukiame kol šokoladas sustings. Lepinamės!

Atsiliepimai

Moliūginės spurgos
(2)
Mini kreminio sūrio pyragėliai
(5)
Pavlova su avietėmis ir griliažu
(1)