Autorius apie receptą
„Oreo triufeliai su kreminiu sūriu "Philadelphia" ir jūros druska“ – tai saldėsis, kuris jau spėjo pavergti smaližių širdis visame pasaulyje. Šių triufelių unikalumas slypi tobuloje saldumo ir druskos dermėje: traškūs šokoladiniai „Oreo“ sausainiai susijungia su švelniu, lengvai rūgštoku „Philadelphia“ kreminiu sūriu, o viską užbaigia švelni šokolado glazūra ir netikėtas akcentas – rupi jūros druska. Šis desertas itin mėgstamas vakarėliams, gimtadieniams ar net kaip valgoma dovana. Be to, gaminimas nereikalauja kepimo, todėl juos gali paruošti net pradedantieji virtuvės mėgėjai. Rezultatas – prabangiai atrodantys, bet labai paprastai pagaminami saldainiai. Jei ieškote kažko įdomaus ir naujo, šie triufeliai tikrai pateisins jūsų lūkesčius.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje „Oreo“ sausainių galima naudoti kitus šokoladinius sausainius su grietinėlės įdaru, pvz., „Neo“ ar bet kokius šokoladinius trapučius su kremu.
- „Philadelphia“ kreminį sūrį galima pakeisti bet kuriuo kitu natūraliu, be priedų kreminiu sūriu, pvz., „Mascarpone“ ar net riebiu varškės kremu.
- Juodą šokoladą galima keisti pienišku šokoladu, jei norite švelnesnio ir saldesnio skonio.
- Vietoje rupios jūros druskos galima naudoti „Maldon“ druskos dribsnius arba paprastą rupią akmens druską.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- „Oreo“ sausainius geriausia smulkinti maisto smulkintuvu, kad gautumėte vientisą trupinių masę.
- Masę būtina atvėsinti šaldytuve bent 30 minučių, kad formuojant rutuliukus jie neišsileistų rankose.
- Šokoladą tirpinkite ant garų vonelės, kad jis nesudegtų ir išliktų blizgus.
- Šokoladu aplietus triufelius apibarstykite druska dar kol glazūra nėra sustingusi, kitaip druska neprilips.
- Laikykite triufelius šaldytuve iki pat patiekimo, kad jie išliktų tvirti ir gaivūs.
Atsiliepimai