Sluoksniuotos tešlos vafliai su įdaru

2024-10-06 Autorius Anželika - Valgau pats

Sluoksniuotos tešlos vafliai su įdaru
Šis receptas yra labai paprastas ir greitas būdas paruošti sluoksniuotos tešlos desertą su bananu ir kokosų drožlėmis, naudojant vaflinę keptuvę. Sluoksniuotos tešlos lakštą perpus padalijus, vieną jo dalį dedame ant keptuvės, ant viršaus sudedame pjaustytą bananą ir pabarstome kokosų drožlėmis. Kitą tešlos lakšto pusę uždedame ant viršaus, kad uždengtume įdarą, ir kepame tol, kol tešla gražiai iškeps. Kraštus apkarpome, jei reikia. Tai puikus desertas, kurį galima patiekti su ledais ar šokolado padažu didesniems valgytojams. Mažyliams patiekti be priedų arba tinkamais pagal jų amžių.

Redaktorės Vaidos komentaras - šie vafliai tinkami vaikams nuo 1 metų amžiaus, JEIGU nėra alergijų vaflių gaminimui naudojamiems ingredientams. 

Ingredientai

    • Sluoksniuotos tešlos lakštas: 1 vnt. (naudota mielinė tešla)
    • Bananai: 1/2 vnt.
    • Kokosų drožlės: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešlos lakštą atšildyti kambario temperatūroje ir padalinti per pusę.
  2. 2. Bananus supjaustyti norimo storio griežinėliais.
  3. 3. Įkaitinti vaflių keptuvę ir dėti vieną tešlos gabalėlį.
  4. 4. Tuomet išdėlioti bananus ir pabarstyti kokosų drožlėmis.
  5. 5. Uždengti viską kitu tešlos gabalėliu ir kepti, apie 15 min. Neiškepusius tešlos kraštus nupjauti.
Valgomos dovanos: Cidonijų sūris (Membrillo)
(5)