Kavos skonio "Panna cotta" su migdoliniais amaretti

2023-08-20 Autorius oSkanu.lt

Kavos skonio "Panna cotta" su migdoliniais amaretti
Autorius apie receptą

Turėjau iš kelionės po Italiją parsivežusi migdolinių "Amaretti" sausainėlių, kurių, buvau įsitikinusi, mūsų parduotuvėse tiesiog nebūna pirkti. Aišku, nutiko kaip visada - kol reikėjo, tol nebuvo arba tiksliau nerasdavau, o gal nematydavau, kai tik parsigabenau iš užsienio, pasirodo ir pas mus pilna... Jau seniai norėjau išmėginti kokį desertą su amaretti, o jau kad įdėjau tiek pastangų tiems sausainiams gauti, tai ir receptą rinkausi ilgai ir išrankiai. Tikrai neprašoviau su tokia "Panna cotta" - daugelis tikriausiai esate ragavę grietinėlės putėsių su uogų padažais, o aš rekomenduoju juos dar paskaninti espresso kava ir migdoliniais sausainėliais. Tobulas desertas, kurį einame gaminti jau dabar! 

Ingredientai

    • pieno: 250 mililitrų
    • grietinėlės: 250 mililitrų
    • espresso kavos: 1 porcijos (maždaug 40 mililitrų, naudoju "Lavazza")
    • amaretti sausainių: 100 gramų
    • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
    • amaretto likerio: 1 valgomojo šaukšto
    • želatinos: 2-3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia želatiną užmerkite keliuose šaukštuose šalto vandens ir palikite išbrinkti.
  2. 2. Jei desertą norėsite išversti iš formelių į lėkštes, dedame 3 šaukštus želatinos, o jeigu patieksite stiklinėse - užteks ir dviejų.
  3. 3. Sausainius sutrinkite kombainu į smulkius trupinėlius.
  4. 4. Suberkite į puodą, užpilkite pienu ir grietinėle. Beje, aš niekada nedarau Panna cottos vien iš grietinėlės - man asmeniškai taip neskanu, nes smarkiai per riebu, tad visada atskiedžiu perpus su pienu (ar net santykiu 2:3).
  5. 5. Užplikykite mažą puodelį Espresso kavos ir ją supilkite į puodą.
  6. 6. Įdėkite cukraus ir kaitinkite ant nedidelės kaitros nuolatos maišydami, iki virimo.
  7. 7. Želatiną ištirpinkite ant vandens vonelės ir supilkite į grietinėlės masę.
  8. 8. Puodą nukelkite nuo kaitros ir maždaug 5 minutes vėsiname maišydami - kad nesusidarytų pieno plutelė.
  9. 9. Pravėsusį desertą išpilstykite į indelius.
  10. 10. Atvėsiname dar maždaug 30 minučių kambario temperatūroje, uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai bent jau 4 valandoms.
  11. 11. Patiekdama apibarsčiau maltu šokoladu. Labai skanu! Pasilepinkite ir Jūs!

Atsiliepimai

Greitos spurgos su kefyru (su skylute)
(1)