Šakotis arba kaip namų salygomis išsikepti šakotį

2019-10-18 Autorius oSkanu.lt

Šakotis arba kaip namų salygomis išsikepti šakotį
Visišikai tradicinį šakotį namie išsikepti greičiausiai yra neįmanoma, jeigu neturite krosnies arba specialaus iešmo bei formos. Bet yra ir gera žinia, kad namie galite kuo idealiausia išsikepti tokį patį gardų šakočio "brolį".

Ingredientai

    • sviesto: 250 gramų
    • cukraus: 250 gramų
    • vanilinio cukraus: 1 šaukštelio
    • kiaušinių: 5
    • miltų: 150 gramų
    • krakmolo: 100 gramų
    • kepimo miltelių: 1 šaukštelio
    • grietinės: 1 šaukšto
    • druskos: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia itin minkštą sviestą išsukame su cukrumi iki masė taps puri bei balta.
  2. 2. Tuomet atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.
  3. atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių
  4. 3. Tada kiaušinių baltymus išplakame su vaniliniu cukrumi bei druska iki standžių putų.
  5. 4. Kiaušinių trynius sudedame į sviestą bei gerai išmaišome.
  6. 5. Po to sudedame grietinę bei gerai išmaišome.
  7. 6. Tuomet miltus sumaišome su krakmolu bei kepimo milteliais.
  8. 7. Suberiame į sviesto ir kiaušinių masę bei gerai išmaišome.
  9. 8. Tada po truputį sudedame išplaktus baltymus ir gerai išmaišome.
  10. 9. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros ir įjungiame kepimo iš viršaus funkciją.
  11. 10. Kepimo skardą aukštais kraštais išklojame kepimo popieriumi (popierius turi dengti ir kraštus).
  12. 11. Tuomet įpilame kelis šaukštus tešlos ir paskleidžiame po skardą plonu sluoksniu.
  13. 12. Dedame kepti į gerai įkaitusią orkaitę, kelias minutes - kol sluoksnis gražiai paruduos (turi gautis tarsi karamelės atspalvio).
  14. 13. Po to ištraukame skardą ir ant iškepusio sluoksnio užpilame kelis šaukštus tešlos bei paskleidžiame plonu sluoksniu.
  15. 14. Vėl dedame į orkaitę bei kepame kol paviršius gražiai paruduos.
  16. 15. Šitaip kartojame, kol pasibaigs tešla.
  17. 16. Atvėsiname ir tik paskui supjaustome gabaliukais. Man skaniausias kitą dieną! :) Pasilepinkite ir Jūs!

Jūratė

Naudingas
(2)
Aš tokį kepu iš 7 kiaušinių.Labai skanus,tikrai skoniu primena šakotį.
Atsakyti

Zita

Naudingas
(0)
O kokiame karštyje ir kokio dydżio naudojate formą

Jolanta

Naudingas
(1)
Esu kepusi tikrai liuks, skonis kaip šakočio.
Atsakyti

Janina Riukiene

Naudingas
(2)
Esu kepusi šakotį, kai turėjau pečių, po to kepiau šakočio pusbrolį, labai skanus.
Atsakyti

Laima

Naudingas
(0)
Būtinai išbandysiu
Atsakyti

Jolanta

Naudingas
(0)
Esu kepusi, tikrai skanus gavosi.
Atsakyti

Jonas

Naudingas
(0)
Labai, patogu atlikti namų darbam.
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Struffoli - Itališkas desertas
(1)