Autorius apie receptą
Toks šokoladinis vyniotinis Kalėdoms, priklausomai nuo regiono būna vadinamas
Bûche de Noël, arba
Yule log, arba
Christmas log. Tai tikrai ypatingas pyragas, kuris kepamas tik kartą metuose ir mano pačios virtuvėje visada itin laukiamas. Vaikai ant šios šakos dar pritupdo morenginių arba iš marcipaninės masės nulipdytų grybukų bei papuošia kadugių šakelėmis.
Šis šventinės šakos receptas - pats mano mylimiausias: čia nebus naudojamas joks riebus sviestinis kremas, tik karamelinis - šokoladinis pertepimas, kuris itin tinka prie lengvo riešutinio pyrago. Pyragas į stalą yra patiekiamas su karameliniu padažu, iš kurio gaminamas ir kremas. Dar labai tinka ir
karameliniai ledai. Nepaprastai gardus desertinis vyniotinis. Jei ieškote kaip nustebinti šeimą ir artimuosius, šis receptas Jums patiks.
Atsiliepimai