Kiaulienos išpjova yra bene mėgstamiausia mano kiaulės dalis. Aš ją labai mėgstu kepti orkaitėje su daržovėmis. Paprasta, tačiau nerealiai skanu. Dalinuosi savo šeimos mėgstamiausiu receptu. Gaminkite ir lepinkitės. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite kiaulienos išpjovos, galite naudoti
kiaulienos nugarinę arba
sprandinę. Vietoje džiovintų čiobrelių tinka ir švieži, arba galite pakeisti juos bazilikais ar šalavijais. Rozmarinus galima pakeisti krapais arba petražolėmis. Jei neturite Garduko aštrių kepsnio prieskonių, naudokite papriką, česnaką ir aitriųjų pipirų miltelius. Daržoves taip pat galima keisti – vietoj morkų tinka moliūgai, vietoje salierų – pastarnokai, o svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais ar porais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint išlaikyti kiaulienos išpjovos sultingumą, svarbu jos neperkepti. Idealiausia vidaus temperatūra yra 63-65°C. Prieš pjaustant, leiskite mėsai pastovėti bent 10 minučių, kad sultys pasiskirstytų tolygiai. Marinuoti mėsą rekomenduojama ne mažiau kaip 2 valandas, o geriausia – per naktį. Jei norite dar intensyvesnio skonio, prieš kepimą mėsą galite įtrinti su smulkintu česnaku.
Vaida
Atsakyti