Kepta sultinga kiaulienos išpjova orkaitėje

2025-02-24 Autorius oSkanu.lt

Kepta sultinga kiaulienos išpjova orkaitėje
Kiaulienos išpjova yra bene mėgstamiausia mano kiaulės dalis. Aš ją labai mėgstu kepti orkaitėje su daržovėmis. Paprasta, tačiau nerealiai skanu. Dalinuosi savo šeimos mėgstamiausiu receptu. Gaminkite ir lepinkitės. :)

Galimos ingredientų alternatyvos 

Jei neturite kiaulienos išpjovos, galite naudoti kiaulienos nugarinę arba sprandinę. Vietoje džiovintų čiobrelių tinka ir švieži, arba galite pakeisti juos bazilikais ar šalavijais. Rozmarinus galima pakeisti krapais arba petražolėmis. Jei neturite Garduko aštrių kepsnio prieskonių, naudokite papriką, česnaką ir aitriųjų pipirų miltelius. Daržoves taip pat galima keisti – vietoj morkų tinka moliūgai, vietoje salierų – pastarnokai, o svogūnus galima pakeisti šalotiniais svogūnais ar porais. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norint išlaikyti kiaulienos išpjovos sultingumą, svarbu jos neperkepti. Idealiausia vidaus temperatūra yra 63-65°C. Prieš pjaustant, leiskite mėsai pastovėti bent 10 minučių, kad sultys pasiskirstytų tolygiai. Marinuoti mėsą rekomenduojama ne mažiau kaip 2 valandas, o geriausia – per naktį. Jei norite dar intensyvesnio skonio, prieš kepimą mėsą galite įtrinti su smulkintu česnaku. 

Ingredientai

    • Kiaulienos išpjova: 800-1000 g 
    • Džiovintų čiobrelių: 2 šaukšteliai 
    • Rozmarinų: 2 šakelės (arba 1 šaukštelis džiovintų) 
    • Druskos: pagal skonį (apie 1-1,5 šaukštelio) 
    • Pipirų: pagal skonį (apie 1 šaukštelio) 
    • Garduko aštrių kepsnio prieskonių: 1 šaukštelis 
    • Morkų: 1 didelė arba 2 mažesnės 
    • Salierų: 1 stiebas 
    • Svogūnų: 1 vidutinio dydžio 
    • Aliejaus: 3-4 šaukštai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išpjovą nuvalykite, nusausinkite, apibarstykite druska, pipirais ir prieskoniais, apvoliokite smulkiai kapotame rozmarine, sutepkite aliejumi bei palikite kuriam laikui pasimarinuoti.
  2. 2. Po to apkepinkite mėsą iš visų pusių gerai įkaitintame aliejuje.
  3. 3. Salierus, morkas bei svogūnus supjaustykite maždaug 1 centimetro kubeliais, sudėkite į kepimo indą.
  4. 4. Dėkite mėsą ant daržovių.
  5. 5. Kepkite apie 40 minučių, iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  6. 6. Patiekite su mėgstamu garnyru ir padažu. Skanaukite!

Vaida

Be galo skanus. Nuostabus receptas. Išsisaugojau ir ateičiai.
Atsakyti
Orkaitėje kepta žąsis - nuo A iki Z, negali nepavykti!
(8)
Kalėdinė žąsis su apelsinų padažu, kepta orkaitėje
(3)