Iš nurodyto ingredientų kiekio man gavosi 12 saldainių.
Ingredientai
žemės riešutai: 100 gramų
lieso pieno milteliai: ~70-80 gramų
skystas natūralus medus: 2-3 valgomųjų šaukštų
juodas šokoladas: 100 gramų (ne mažiau 72% kakavos)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių žemės riešutus pakepiname orkaitėje arba keptuvėje, nuvalome luobeles, padedame, kad atvėstų.
2. Tuomet nepridegančioje keptuvėje pakepiname lieso pieno miltelius iki aukso spalvos. Formuosis gumuliukus - juos po to galimtesutrupinti arba viską permalti smulkintuvu / kavamale.
3. Tada paskrudintus žemės riešutus sumaišome su pakepintais pieno milteliais bei skystu medumi. Masė gausis gana klampi ir tąsi. Sudedame į formą arba formeles bei paliekame šaldiklyje maždaug 15-ai minučių.
4. Per tą laiką vandens vonelėje ištirpiname juodo šokolado plytelę, sulaužytą gabalėliais. Svarbu neperkaitiname.
5. Po to iš šaldiklio ištraukiame sustingusią snickers masę, apliejame skystu juodu šokoladu. Vėl paliekame šaldiklyje iki šokoladas sustings. Lepinamės!
6. Pastebėjimas: Paįvairinimui galite naudoti ir kitokius riešutus: anakardžių, migdolų ar makadamijų...
7. Pastebėjimas: Medų galite pakeisti į agavų ar panašų sirupą arba keisti į datulių/figų džemą.
8. Pastebėjimas: Vietoje juodo šokolado galite tiesiog apvolioti kakavos milteliuose.
9. Rekomendacija: Daugiau receptų iš "Snickers" rasite: Snickers receptai.