Itin skanus, naudingas ir sveikas jogurtinis desertas su abrikosais bei riešutais! Paruošimas tikrai nėra sudėtingas ir tikrai pavyks visiems. Drąsiai rekomenduoju ir Jums išmėginti. Gaminsite tikrai ne kartą, tad išsisaugokite receptą jau dabar.
1. Pirmiausia želatiną užmerkite šaltame vandenyje.
2. Abrikosus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite maždaug 15-ai minučių.
3. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje.
4. Jogurtą suplakite su cukrumi.
5. Apelsiną nuplikykite verdančiu vandeniu ir nutarkuokite žieveles (tik ploną paviršinį sluoksnį, nes kuo arčiau baltos žievės tarkuosite, tuo daugiau kartumo bus).
6. Tuomet želatiną ištirpinkite ant karšto vandens vonelės (jokiu būdu neužvirkite želatinos).
7. Įpilkite porą šaukštų jogurto į karštą želatiną, tuomet viską supilkite į likusį jogurtą.
8. Sudėkite gabaliukais pjaustytus abrikosus ir sutrupintus riešutus.
9. Išpilstykite į mažus indelius ir statykite į šaldytuvą bent jau 2 valandoms.