Avižinė košė su sūrio pyrago skoniu

2025-04-22 Autorius oSkanu.lt

Avižinė košė su sūrio pyrago skoniu
Avižiniai dribsniai su sūrio pyrago skonio – puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pradėti dieną saldžiai, tačiau sveikai. Šis receptas sujungia kreminį sūrio pyrago skonį su maistingais avižiniais dribsniais, suteikdamas sotumo ir energijos visai dienai. Be to, jį lengva pritaikyti pagal turimus ingredientus ar asmeninius skonio pageidavimus.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Avižiniai dribsniai: galite naudoti greito paruošimo arba pilno grūdo avižinius dribsnius.
  • Vanilės skonio skyr (islandiškas) jogurtas: tinka bet koks vanilės skonio jogurtas arba natūralus jogurtas su šlakeliu vanilės ekstrakto.
  • Vanilinio pudingo milteliai: galite pakeisti kukurūzų krakmolu, sumaišytu su šiek tiek vanilės ekstrakto ir saldiklio.
  • Priedai: vietoj banano galite naudoti mėgstamas uogas ar vaisius, o vyšnių fruželiną pakeisti kitu uogų padažu ar džemu.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Norėdami dar kreminės konsistencijos, galite pridėti šaukštą kreminio sūrio į avižinių dribsnių masę.
  • Jei mėgstate saldesnius pusryčius, įdėkite šaukštelį medaus ar klevų sirupo.

Kalorijos

  • Iš viso: 542 kcal (23,8 g baltymų, 78,4 g angliavandenių, 8,9 g riebalų)
  • Vien tik avižiniai dribsniai: 337 kcal (19,5 g baltymų, 54,5 g angliavandenių, 2,7 g riebalų)

Ingredientai

    • Avižiniai dribsniai: 4 šaukštai (40 g)
    • Vanilės skonio skyr (islandiškas) jogurtas: 150 g
    • Vanilinio pudingo milteliai: 2 šaukštai (20 g)
    • Pusė banano: 60 g
    • Vyšnių fruželina (džemas): 1 šaukštas (20 g)
    • Biskvitas: 1 vnt. (4 g)
    • Šokoladinė Velykų figūrėlė (papuošimui, nėra būtina) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Avižinius dribsnius užpilkite vandeniu, kad vanduo šiek tiek apsemtų dribsnius, ir virkite ant vidutinės ugnies, kol masė sutirštės.
  2. 2. Įpilkite apie 50 ml vandens ir toliau virkite, nuolat maišydami.
  3. 3. Vanilinio pudingo miltelius sumaišykite su maždaug 50 ml vandens, kad gautumėte vienalytę masę.
  4. 4. Šią pudingo masę lėtai supilkite į verdančius avižinius dribsnius, nuolat maišydami, kol košė sutirštės.
  5. 5. Nukelkite puodą nuo ugnies ir įmaišykite vanilės skonio skyr jogurtą, kol jis tolygiai pasiskirstys košėje.
  6. 6. Patiekite avižinę košę dubenėlyje, ant viršaus uždėkite pjaustytą bananą, vyšnių fruželiną ir trupintą biskvitą.
  7. 7. Jei norite, papuoškite šokoladine Velykų figūrėle.
  8. 8. Mėgaukitės šiais saldžiais ir kreminiais pusryčiais!
Avižinė košė su sūrio pyrago skoniu
Avižinė košė su sūrio pyrago skoniu
Avižinė košė su sūrio pyrago skoniu
Avižinė košė su sūrio pyrago skoniu
Kepti grikiai su daržovėmis
(1)
Grikiai su jautienos faršu
(2)