Perlinės kruopos su brie sūriu ir vyšniniais pomidorais 🍅

2025-04-01 Autorius oSkanu.lt

Perlinės kruopos su brie sūriu ir vyšniniais pomidorais 🍅
Perlinės kruopos su brie sūriu ir vyšniniais pomidorais – tai tobulas pavyzdys, kaip iš paprastų ingredientų galima sukurti išskirtinio skonio patiekalą. Šis gardus, sotus ir vizualiai patrauklus valgis pradžiugins net ir išrankiausią gurmaną. Perlinės kruopos yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško maistingų ir sveikų pasirinkimų. Šio patiekalo ypatingumas – subtilus brie sūrio kremiškumas, kuris puikiai dera su sultingais vyšniniais pomidorais ir aromatiniais prieskoniais. Kaip taisyklė, kažkodėl patiekalai iš likučių gaunasi skaniausi ir nepakartojami. Šiam receptui tereikėjo kruopų, trupučio to, ano ir fantazijos! 

Galimos ingredientų alternatyvos
 
 
  • Vietoje perlinių kruopų tinka bulguras, kuskusas arba kvietinės kruopos.
  • Jei neturite brie sūrio, puikiai tiks ir kiti minkšti sūriai – kamamberas, mocarela, feta arba net šviežias ožkos sūris.
  • Pomidorų padažą galima pakeisti trintais pomidorais, pomidorais savo sultyse arba net šviežių pomidorų tyre.
  • Jei nemėgstate špinato, galite naudoti rukolą arba kitus žalumynus.
  • Prieskonių mišinį galite pritaikyti pagal savo skonį – puikiai tiks ir provansalio žolelės, kalendros, kuminai ar rozmarinai.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Gaminant šį patiekalą, svarbu stebėti kruopų virimo procesą – skirtingų rūšių perlinėms kruopoms gali reikėti skirtingo laiko. Skaniausias rezultatas pasiekiamas, kai kruopos išlieka šiek tiek al dente. 
  • Nepamirškite kruopas prieš verdant trumpai pakepinti sausoje keptuvėje arba su sviestu – taip jos įgaus riešutišką aromatą. 
  • Būtinai pridėkite žiupsnelį cukraus, kuris subalansuos pomidorų rūgštumą. 
  • Patiekalą patiekite iškart po pagaminimo, kol sūris dar šiltas ir tirpstantis.

Ingredientai

    • Perlinės kruopos: 300 g 
    • Pomidorų padažas (marinara arba pomidorai savo sultyse): 400 ml 
    • Svogūnas: 1 vidutinio dydžio 
    • Česnakas: 3-4 skiltelės 
    • Sviestas: 50 g 
    • Špinatai: 100 g 
    • Vyšniniai pomidoriukai: 250 g 
    • Brie sūris: 150 g 
    • Cukrus: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Prieskoniai (mėgstami): pagal skonį (naudojau itališkus: mairūną, čiobrelį, bazilikus, raudonėlį, petražoles, dėjau lauro lapelių ir šviežio čili likutį) 
    • Druska: pagal skonį
    • Vanduo: apie 600 ml

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai paruošk visus ingredientus – susmulkink svogūną, sutrink česnaką, perpjauk vyšninius pomidoriukus pusiau ir supjaustyk brie sūrį nedideliais gabalėliais.
  2. 2. Kaitink vidutinio dydžio puodą, įdėk šiek tiek sviesto ir pakepink smulkintą svogūną, kol jis taps permatomas (apie 3-4 minutes).
  3. 3. Tuomet būtina įdėti česnaką ir visus sausus prieskonius – mairūną, čiobrelį, džiovintą baziliką, raudonėlį. Maišydamas kepink viską apie 1 minutę, kol pasklis malonus aromatinis kvapas.
  4. 4. Dabar įberk perlines kruopas ir maišydamas pakepink jas apie 2-3 minutes, kol pajusi subtilų riešutų aromatą.
  5. 5. Įpilk pomidorų padažą, vėliau įdėk lauro lapelius ir įberk žiupsnelį cukraus, kuris padės subalansuoti pomidorų rūgštumą.
  6. 6. Užpilk vandeniu, uždėk likusi sviestą, įberk druskos pagal skonį ir užvirk ant vidutinės ugnies. Sumažinęs ugnį, troškink kruopas apie 20-30 minučių, retkarčiais pamaišydamas.
  7. 7. Būtinai ragauk patiekalą gamindamas – jei kruopos dar kietos, o skysčio trūksta, įpilk daugiau vandens.
  8. 8. Nepamirši išimti lauro lapelių prieš baigiant gaminti!
  9. 9. Kai kruopos beveik išvirusios, reikia sudėti špinatus ir pusę vyšninių pomidoriukų, švelniai išmaišyti ir palikti dar 2-3 minutes, kad špinatai suminkštėtų.
  10. 10. Galiausiai patiekalą supilk į lėkštes, ant viršaus išdėliok likusius vyšninius pomidoriukus, brie sūrio gabalėlius ir papuošk šviežiu baziliku.

Atsakinėjama į Komentarą