Avižinė košė su obuoliais ir linų sėmenimis

2023-10-17 Autorius oSkanu.lt

Avižinė košė su obuoliais ir linų sėmenimis
Tokią avižinę košę būtų galima pavadinti net "obuolių pyragu", nes skonis jį labai primena. Obuolinis pagardas tiesiog fantastiškas. Mes su vyru tokią košę valgome kaip patį skaniausią desertą. Būtinai rekomenduoju ir Jums pamėginti. Esu visiškai tikra, kad patiks! 

Ingredientai

    Košei:
    • avižiniai dribsniai: 1,5 puodelio
    • vanduo: 3 puodelių
    • druska: žiupsnelio
    • cukrus: košei pasaldinti (arba medus)
    • linų sėmenys: 3 valgomųjų šaukštų
    Obuolių pagardui:
    • obuoliai: 3
    • cukrus: 3 arbatinių šaukštelių
    • smulkinti riešutai: 3 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: iš trečdalio citrinos
    • kokosų sviestas: 1 valgomojo šaukšto (arba aliejus)
    • maltas cinamonas: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia avižinius dribsnius sumaišykite su druska, sėmenimis bei cukrumi arba medumi.
  2. 2. Tada užpilkite vandeniu bei užvirkite. Kaitinkite, kol susidaro vientisa lipni košė.
  3. 3. Tuomet obuolius nulupkite bei supjaustykite kubeliais.
  4. 4. Apibarstykite cukrumi bei cinamonu, apliekite citrinos sultimis.
  5. 5. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ar aliejų bei suberkite obuolių mišinį.
  6. 6. Kepkite kelias minutes, kol obuoliai pradeda minkštėti.
  7. 7. Įmaišykite riešutus bei dar kelias minutes viską pakepinkite, kol susidaro norimo minkštumo pagardas.
  8. 8. Valgykite su šilta koše. Skanaus!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau avižinės košės receptų rasite: Avižinės košės.
Avižinė košė su obuoliais ir linų sėmenimis
Grikiai su soja
(1)
Perlotto - perlinių kruopų košė
(2)
Kiek laiko ir kaip virti kukurūzų košę?
(1)