Tai labai gardūs moliūgų košės variantai. Norėsite pasigaminti valgyti ir valgyti. Man tai pats geriausias būdas sunaudoti moliūgą. Pamėginkite ir Jūs jau šiandien! ;)
1. Moliūgų košė su pienu. Iš pradžių moliūgą nulupkite, išskobkite sėklas, supjaustykite kubeliais, dėkite į puodą su vandeniu ir virkite maždaug 10 minučių.
2. Išvirusį moliūgą nusunkite, dėkite trumpam ant ugnies, kad išgaruotų vanduo.
3. Tada sugrūskite, dėkite sviestą, manų kruopas, pilkite pieną ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išbrinks manų kruopos. Išvirtą moliūgų košę paskaninkite druska ir cukrumi (pagal skonį).
4. Moliūgų košė su obuoliais. Pirmiausiai moliūgą nulupkite, išskobkite sėklas, supjausykite kubeliais, dėkite į puodą su trupučiu vandens ir virkite kol suminkštės.
5. Dėkite nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius ir dar pavirkite, kol obuoliai suminkštės, o pati košė sutirštės (viso proceso metu pilkite tik po truputį vandens, kad išvirusi košė nebūtų per skysta).
6. Puodo turinį ištrinkite per sietelį, dėkite sviestą, druską, cukrų (pagal skonį) ir viską sumaišykite. Skanaus!
Augenijus
Atsakyti
Lidija
Atsakyti