Pusryčių košė be virimo

2024-12-30 Autorius Iveta - PLANTASTICKA

Pusryčių košė be virimo
Pusryčių košė be virimo – tai maistingas ir sotus pasirinkimas, puikiai tinkantis dienos pradžiai. Avižos, per naktį mirkytos avižų piene su cinamonu, įgauna švelnią tekstūrą ir aromatingą skonį. Agavų sirupas suteikia natūralaus saldumo, o smulkintos datulės papildo subtiliu vaisiniu poskoniu. Bananas prideda kreminės tekstūros ir natūralaus saldumo, o riešutų sviestas – sotumo ir sveikųjų riebalų.
Šis dubenėlis ne tik skanus, bet ir pilnas maistingų medžiagų – skaidulų, vitaminų ir mineralų, kurie suteiks energijos visai dienai. Galima papildyti šviežiais vaisiais, uogomis ar traškiais riešutais, kad kiekvienas kąsnis būtų dar gardesnis. Tobulas pasirinkimas skubantiems rytais ar norintiems sveikai pasistiprinti.

Autorės komentaras - toks receptas (overnight oats) gana populiarus, todėl tikiu, kad ir jums gal teko apie jį girdėti. Jeigu norisi atsikėlus iš karto turėti pasiruoštus pusryčius – avižinė košė per naktį gali būti būtent jūsų pasirinkimas.

Ingredientai

    • Augalinis pienas: 120 ml (pvz. avižų, nesaldintas)
    • Avižos: 50 g (nesmulkintos)
    • Cinamonas: 0,5 arb. š.
    Patiekimui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Indelyje avižas sumaišyti su cinamonu ir užpilti avižų pienu.
  2. 2. Gerai išmaišyti ir perkelti nakčiai į šaldytuvą,
  3. 3. Datulę labai smulkiai sukapoti.
  4. 4. Smulkintą datulę sudėti prie brinkintų avižų.
  5. 5. Ten pat įpilti agavų sirupo.
  6. 6. Bananą galima įmaišyti į avižas arba susmulkinus išdėlioti pasirinkto indo dugne ir ant jo supilti avižas.
  7. 7. Ant viršaus uždėti apie šaukštą riešutų sviesto.
Pusryčių košė be virimo
Kiek laiko ir kaip virti kukurūzų košę?
(1)