Desertinė kreminė avižų košė su kava ir bananais

Autorius apie receptą

Neseniai, vieną rytą sugalvojau paįvairinti savo pusryčių meniu (šiaip retai kada juos valgau, tik savaitgaliais, kai turiu daugiau laiko) ir pasigaminti kažką įdomaus ir visiškai naujo. Šitaip gimė šis skanus pusryčių desertas/košė net nesu tikra, kaip tiksliai jį reikėtų vadinti. 

Šiai košei - desertui naudojau greitai paruošiamas avižas "Weetabix", kurias užtenka užpilti šiltu pienu, išmaišyti ir jau košę galima patiekti ant stalo. Galima naudoti ir kitokias greitai pagaminamas avižas. Man asmeniškai tokia košė labiau priminė desertą, nei sveiką košę, apie kurias visi daug kalba, ir norėjosi dar ir dar...

Ingredientai

    • bananai: 1
    • avižiniai paplotėliai "Weetabix": 2 (arba 3 šaukštų greitai paruošiamų avižinių dribsnių)
    • tirpi kava: 1 šaukštelio
    • pienas: ketvirtadalio stiklinės (arba augalinės kilmės pienas)
    • riešutų sviestas: 2 šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kavą užpilame vandeniu (50 mililitrų) ir išmaišome.
  2. 2. Tuomet užpilame kava avižinius paplotėlius ir išmaišome.
  3. 3. Tada į trintuvą sudedame bananą, riešutų sviestą, avižas ir užpilame pienu.
  4. 4. Sutriname. Masė turi gautis kremo tirštumo.
  5. 5. Supilkite į stiklines ir patiekite. Lepinkitės!
  6. 6. Patarimas: Jeigu norisi, ant viršaus galite uždėti dar riešutų sviesto ir papuošti pabarstukais.

Atsiliepimai

Cannoli - tradicinis Sicilijos desertas
(2)
Neriebus meduolis be medaus su uogiene
(12)
Eklerai su karamelės ir aguonų kremu
(1)