Autorius apie receptą
Man nerealiai patinka šis sicilietiškas desertas, pavadintas cannoli, bet tradiciškai jis yra gaminamas su labai saldžiu ricottos sūrio kremu, kas man nelabai patiko, ragaujant Italijoje, nors negaliu teigti, kad nepatiko, tikrai patiko, bet aš mėgstu kiek mažiau saldžius desertus. Todėl aš gaminu savo versiją, kremą ruošiu su ricotta ir mascarpone, o cukraus kiekį sumažinu perpus, jūs galite cukraus dėti dvigubai daugiau - jei norite originalaus saldumo.
Canolli pagaminti tikrai nėra sudėtinga, neišsigąskite, kad gamybos aprašyme rasite daug punktų, bet išties, tai labai nesunkiai paruošiamas desertas. Beje jam net nėra būtinos formelės, formą išgauti galima nusipirkus cannelloni makaronų. Todėl mėginkite ir jums tikrai pavyks!
Šis receptas ganėtinai didelis, jeigu norisi daryti mažesnę porciją, tai arba kepti pilną porciją tešlos ir pusę suvalgyti tarsi
žagarėlius, tuomet daryti reiktų pusę porcijos kremo. Arba daryti tiek tešlą, tiek kremą po pusę porcijos. Gali pasirodyti sudėtinga dėl kiaušinio kiekio, nes recepte jis naudojamas vienas vienetas, todėl darant pusę porcijos reiktų, nedidelį kiaušinį išplakti ir atsverti ~25 gramus kiaušinio masės. Tuomet galėsite pasidaryti pusę porcijos canollių. Skanių gaminių!
Atsiliepimai