Namų gamybos grietininiai vaniliniai ledai – tikras vasaros džiaugsmas, kuris gali tapti jūsų šeimos mėgstamiausiu desertu bet kuriuo metų laiku. Šis receptas sukurtas taip, kad gautumėte itin kreminę, švelnią tekstūrą su sodriu vanilės skoniu, kuris yra toli gražu pranašesnis už parduotuvėje įsigytus ledus. Karštu oru galėčiau valgyti ir valgyti, tiesiog nesustodama. Šis receptas yra pakankamai paprastas, kad jį galėtų pagaminti net ir pradedantys kulinarai, tačiau rezultatas nustebins net ir pačius išrankiausius skanėstų mėgėjus.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Pienas: galite naudoti ne tik įprastą karvės pieną, bet ir kokosų pieną, migdolų pieną arba avižų pieną, jei norite sukurti veganišką versiją (tuomet reikės pakeisti ir kiaušinių trynius).
- Grietinėlė: tinka 35% riebumo grietinėlė, bet galite naudoti ir riebesnę (38-40%) dėl dar kremiškenio skonio. Taip pat galima naudoti kokosų grietinėlę.
- Cukrus: baltą cukrų galima pakeisti rudu cukrumi, klevų sirupu, medumi arba agavų sirupu (kiekį reikia sumažinti apie 20-30% dėl didesnio saldumo).
- Vanilės ekstraktas: vietoj ekstrakto galima naudoti vanilės ankštį, vanilės miltelius arba vanilinio cukraus pakelį (2 pakuotes).
- Kiaušinių tryniai: norint sukurti lengvesnę versiją, galima naudoti tik 2-3 trynius, tačiau tekstūra bus ne tokia kremiška.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Prieš pradėdami gaminti, įsitikinkite, kad visi ingredientai yra kambario temperatūros – taip išvengsite nemalonių gumuliukų.
- Nuolat maišykite kremą, kad nesusidarytų plėvelė ir neprisviltų dugnas.
- Jei neturite ledų gaminimo aparato, naudokite metalinį indą – metalas geriau perduoda šaltį.
- Pasiruoškite ledus dieną prieš patiekiant – taip jie spės gerai sustingti ir įgaus tobulą tekstūrą.
- Ledus patiekite su šviežiomis uogomis, riešutais, šokolado drožlėmis arba karamelės padažu dėl papildomo skonio.
- Prieš patiekiant, palikite ledus 5-10 minučių kambario temperatūroje – taip jie taps lengviau pasemiami ir geresnio skonio.
Atsakinėjama į Komentarą