Naminiai grietininiai vaniliniai ledai su grietinėle

2025-03-27 Autorius oSkanu.lt

Naminiai grietininiai vaniliniai ledai su grietinėle
Namų gamybos grietininiai vaniliniai ledai – tikras vasaros džiaugsmas, kuris gali tapti jūsų šeimos mėgstamiausiu desertu bet kuriuo metų laiku. Šis receptas sukurtas taip, kad gautumėte itin kreminę, švelnią tekstūrą su sodriu vanilės skoniu, kuris yra toli gražu pranašesnis už parduotuvėje įsigytus ledus. Karštu oru galėčiau valgyti ir valgyti, tiesiog nesustodama. Šis receptas yra pakankamai paprastas, kad jį galėtų pagaminti net ir pradedantys kulinarai, tačiau rezultatas nustebins net ir pačius išrankiausius skanėstų mėgėjus. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Pienas: galite naudoti ne tik įprastą karvės pieną, bet ir kokosų pieną, migdolų pieną arba avižų pieną, jei norite sukurti veganišką versiją (tuomet reikės pakeisti ir kiaušinių trynius).
  • Grietinėlė: tinka 35% riebumo grietinėlė, bet galite naudoti ir riebesnę (38-40%) dėl dar kremiškenio skonio. Taip pat galima naudoti kokosų grietinėlę.
  • Cukrus: baltą cukrų galima pakeisti rudu cukrumi, klevų sirupu, medumi arba agavų sirupu (kiekį reikia sumažinti apie 20-30% dėl didesnio saldumo).
  • Vanilės ekstraktas: vietoj ekstrakto galima naudoti vanilės ankštį, vanilės miltelius arba vanilinio cukraus pakelį (2 pakuotes).
  • Kiaušinių tryniai: norint sukurti lengvesnę versiją, galima naudoti tik 2-3 trynius, tačiau tekstūra bus ne tokia kremiška.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Prieš pradėdami gaminti, įsitikinkite, kad visi ingredientai yra kambario temperatūros – taip išvengsite nemalonių gumuliukų.
  • Nuolat maišykite kremą, kad nesusidarytų plėvelė ir neprisviltų dugnas.
  • Jei neturite ledų gaminimo aparato, naudokite metalinį indą – metalas geriau perduoda šaltį.
  • Pasiruoškite ledus dieną prieš patiekiant – taip jie spės gerai sustingti ir įgaus tobulą tekstūrą.
  • Ledus patiekite su šviežiomis uogomis, riešutais, šokolado drožlėmis arba karamelės padažu dėl papildomo skonio.
  • Prieš patiekiant, palikite ledus 5-10 minučių kambario temperatūroje – taip jie taps lengviau pasemiami ir geresnio skonio.

Ingredientai

    • pienas: 300 mililitrų
    • grietinėlė: 300 mililitrų
    • kiaušinių tryniai: 4
    • cukrus: 150 gramų
    • vanilės ekstraktas: 2 šaukštelių (arba vanilės ankšties)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje pilame pieną, grietinėlę į nedidelį puodelį, dedame ant nedidelės ugnies bei leidžiame lėtai užvirti (nuimame nuo ugnies prieš pat užvirimą, burbuliavimą).
  2. 2. Tuo tarpu dubenyje išsukame kiaušinių trynius, cukrų, kol masė pabaltės.
  3. 3. Tuomet iš lėto, nuolatos maišydamos šluotele įpilame stiklinę karštos grietinėlės bei pieno mišinio į kiaušinių mišinį ir gerai išplakame. Nuolatos maišome bei pilame iš lėto, kad nesutrauktų kiaušinių.
  4. 4. Po to pilame kiaušinių mišinį į puodelį su likusiu grietinėlės bei pieno mišiniu, įpilame vanilės (arba įdedame vanilės ankšties sėklytes) ir verdame ant lėtos ugnies nuolatos maišydamos šluotele maždaug 5–7 minutes, kol kremas sutirštės bei padengs įmerktą šaukštą. Kremas neturi būti bėgantis, turi išlaikyti savo formą.
  5. 5. Tada perpilame karštą kremą per sietelį, kad neliktų jokių gumuliukų.
  6. 6. Uždengiame kremą maistine plėvele (plėvelė turėtų liesti kremą, kad nesusidarytų plėvelė kremo viršuje) bei dedame į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms arba visai nakčiai.
  7. 7. Jeigu turite ledų gaminimo aparatą, dedame paruoštą mišinį į jį bei užšaldome pagal instrukcijas. Jei neturi ledų gaminimo aparato, tada reikės kremą dedame į šaldymo kamerą (prieš dėdami gerai išplakame šluotele), kas maždaug 15–20 minučių išimame iš šaldiklio bei gerai perplakame šluotele. Taip pat galima plakame plaktuvu kas 2 valandas 2–3 kartus. Tada užšaldome visiškai. Skanaujame!
Naminiai grietininiai vaniliniai ledai su grietinėle

Atsakinėjama į Komentarą

Desertinis varškės sūris su keto želė gabaliukais
(1)
Kepti obuoliai su varške
(17)
Pumpkin cinnamon rolls - cinamoninės bandelės su moliūgu
(1)