Chokladbollar, arba švediški šokoladiniai triufeliai, yra tradicinis skandinaviškas desertas, kuris Švedijoje dažnai patiekiamas prie kavos ar arbatos. Šiuos saldainius / triufelius į savo užrašų knygutę užsirašiau jau labai seniai. Jie niekada manęs nenuvilia. Tokių triufeliai - saldainiai gaunasi tikrai puikūs, labai rekomenduoju pasilepinti.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Tradicinį sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, kuris suteiks subtilų kokoso aromatą.
- Vietoje balto cukraus galima naudoti rudą cukrų arba kokosų cukrų, kuris suteiks karamelizuotą skonį.
- Sezamo sėklas galima pakeisti kokoso drožlėmis, smulkintais riešutais arba kakavos milteliais.
- Jei vengiate kofeino, kavą galima pakeisti cikorijos gėrimu arba rooibos arbata.
- Avižinius dribsnius galima dalinai pakeisti maltais migdolais arba lazdyno riešutais, taip suteikiant desertui daugiau tekstūros ir skonio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausiam rezultatui pasiekti, naudokite minkštą, kambario temperatūros sviestą – tai padės lengviau ištrinti masę.
- Kavą rekomenduojama naudoti stiprią, espreso tipo, nes ji suteikia ryškesnį skonį.
- Formuojant kamuoliukus, naudinga šiek tiek sudrėkinti rankas vandeniu – taip masė mažiau lips prie pirštų.
- Jei masė per minkšta, įdėkite daugiau avižinių dribsnių.
- Jei triufeliai bus laikomi ilgiau nei dieną, geriausia juos laikyti šaldytuve hermetiniame inde – taip jie išliks šviežesni ir skanesni.