Chokladbollar - švediški šokoladiniai triufeliai

2025-04-12 Autorius oSkanu.lt

Chokladbollar - švediški šokoladiniai triufeliai
Chokladbollar, arba švediški šokoladiniai triufeliai, yra tradicinis skandinaviškas desertas, kuris Švedijoje dažnai patiekiamas prie kavos ar arbatos. Šiuos saldainius / triufelius į savo užrašų knygutę užsirašiau jau labai seniai. Jie niekada manęs nenuvilia. Tokių triufeliai - saldainiai gaunasi tikrai puikūs, labai rekomenduoju pasilepinti.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Tradicinį sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, kuris suteiks subtilų kokoso aromatą. 
  • Vietoje balto cukraus galima naudoti rudą cukrų arba kokosų cukrų, kuris suteiks karamelizuotą skonį. 
  • Sezamo sėklas galima pakeisti kokoso drožlėmis, smulkintais riešutais arba kakavos milteliais. 
  • Jei vengiate kofeino, kavą galima pakeisti cikorijos gėrimu arba rooibos arbata. 
  • Avižinius dribsnius galima dalinai pakeisti maltais migdolais arba lazdyno riešutais, taip suteikiant desertui daugiau tekstūros ir skonio. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Geriausiam rezultatui pasiekti, naudokite minkštą, kambario temperatūros sviestą – tai padės lengviau ištrinti masę. 
  • Kavą rekomenduojama naudoti stiprią, espreso tipo, nes ji suteikia ryškesnį skonį. 
  • Formuojant kamuoliukus, naudinga šiek tiek sudrėkinti rankas vandeniu – taip masė mažiau lips prie pirštų. 
  • Jei masė per minkšta, įdėkite daugiau avižinių dribsnių. 
  • Jei triufeliai bus laikomi ilgiau nei dieną, geriausia juos laikyti šaldytuve hermetiniame inde – taip jie išliks šviežesni ir skanesni. 

Ingredientai

    • sviestas: 100 gramų (arba 80 gramų kokosų aliejaus)
    • cukrus: 60 gramų
    • vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio
    • karšta kava: 3 šaukštų
    • kakava: 4 šaukštų
    • greitai paruošiami avižiniai dribsniai: 120 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • sezamo sėklos: apvoliojimui (arba kokoso drožlės)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi bei vanilės ekstraktu.
  2. 2. Tuomet karštą kavą sumaišykite su kakava iki tirštos tyrės konsistencijos.
  3. 3. Suberkite avižinius dribsnius, druską į sviesto masę, įmaišykite kakavos masę bei sumaišykite viską.
  4. 4. Tada formuokite maždaug graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir apvoliokite juos sezamo sėklose.
  5. 5. Po to dėkite maždaug valandai į šaldytuvą sustingti. Lepinkitės!
Kremas - "šlapia" bezė
(7)