1. Pirmiausia ištirpiname šokoladą ir sviestą. Atvėsiname. Kiaušinius išplakame su cukrumi. Supilame ištirpintą sviestą su šokoladu. Įberiame miltus ir sudedame smulkiai supjaustytą cukruotą imbierą. Tešlą gerai išmaišome.
2. Tuomet į 20 centimetrų dydžio kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi, supilame tešlą.
3. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Iškepusį pagrindą atvėsiname.
4. Paruošiame putėsius: Pieną supilame į puodą, įberiame cukrų. Užviriname. Kiaušinių trynius išplakame, įberiame krakmolą ir išmaišome. Pieną plona srovele supilame į trynius. Pilant pieną, privaloma kiaušinius palengva maišyti.
5. Gautą masę supilame atgal į puodą ir, nuolatos maišant, paverdame kelias minutes ant mažos ugnies, kol masė sutirštės. Gautą kremą supilame į indą, uždengiame su maistine plėvele, kad liestųsi su kremo paviršiumi. Kremą atvėsiname.
6. Želatiną išbrinkiname ir supilame į atvėsusį kremą, įlašiname kelis lašelius romo esencijos. Viską išmaišome. Grietinėlę išplakame ir atsargiai sumaišome su kremu.
7. Iškepusiame pagrinde išpjauname pyragaičių dydžio apskritimus, kuriuos sudedame į formeles su nuimamais šonais arba specialias formeles, supilame paruoštus putėsius.
8. Pyragaičius porai valandų pastatome į šaldytuvą. Po to jau lepinamės su mėgstamos kavos puodeliu!
9. Rekomendacija: Daugiau pyragaičių receptų rasite: Pyragaičiai.