Traškūs pusryčių vafliai su vanilės nata

2024-12-01 Autorius Liuda Ordavičienė

Traškūs pusryčių vafliai su vanilės nata
Vafliai yra vienas iš tų patiekalų, kurie sukelia nostalgiją ir primena vaikystės akimirkas, praleistas su šeima prie pusryčių stalo. Jų traški išorė ir minkštas vidus puikiai dera su įvairiais priedais – nuo šviežių uogų iki šokolado padažo. Šis receptas leis jums pasigaminti gardžius vaflius, kurie taps puikiu pasirinkimu tiek pusryčiams, tiek desertui.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Kiaušiniai: vietoj vištų kiaušinių galite naudoti putpelių kiaušinius (1 vištos kiaušinis ≈ 4 putpelių kiaušiniai) arba augalinius kiaušinių pakaitalus, tokius kaip linų sėmenų ar chia sėklų mišiniai.
  • Miltai: kvietinius miltus galima pakeisti speltos, avižų ar migdolų miltais. Be gliuteno versijai naudokite specialius miltų mišinius be gliuteno.
  • Sviestas: vietoj sviesto tinka kokosų aliejus arba augalinis margarinas.
  • Pienas: karvės pieną galite pakeisti augaliniu pienu, pavyzdžiui, migdolų, sojų ar avižų pienu.
  • Cukrus: baltąjį cukrų galima keisti ruduoju cukrumi, klevų sirupu ar medumi.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Tešlos konsistencija: tešla turėtų būti tiršta, bet tekanti. Jei ji per skysta, įberkite šiek tiek daugiau miltų; jei per tiršta – įpilkite šlakelį pieno.
  • Vaflinės paruošimas: prieš pilant tešlą, įkaitinkite vaflinę ir lengvai patepkite ją aliejumi arba sviestu, kad vafliai nepriliptų.
  • Kepimo laikas: kepimo laikas priklauso nuo vaflinės tipo ir galingumo. Stebėkite vaflius ir išimkite juos, kai jie tampa auksinės spalvos.
  • Traškumas: jei norite traškesnių vaflių, į tešlą galite įdėti šaukštą kukurūzų krakmolo.

Kalorijos: 

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 3000 kcal 
  • Vienos porcijos (iš 8) kalorijų kiekis: apie 375 kcal 

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 2 vnt
    • Miltai: 250 g
    • Sviestas: 125 g
    • Cukrus: 200 g (arba 170 g, jei norite mažiau saldžiai)
    • Verdantis vanduo: 250 ml
    • Vanilė: pagal skonį
    • Druska: žiupsnelis 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kiaušinių paruošimas: į dubenį įmuškite kiaušinius ir plakite juos su cukrumi bei vanile, kol masė taps puri ir šviesi.
  2. 2. Sviesto įmaišymas: ištirpinkite sviestą ir, kai jis šiek tiek atvės, supilkite jį į kiaušinių ir cukraus mišinį. Gerai išmaišykite, kad ingredientai susijungtų.
  3. 3. Miltų ir vandens pridėjimas: persijokite miltus ir po truputį berkite juos į tešlą, pakaitomis pilant verdantį vandenį. Nuolat maišykite, kad tešla būtų vienalytė ir be gumulėlių.
  4. 4. Tešlos poilsis: palikite tešlą pastovėti apie 10 minučių, kad ingredientai geriau susijungtų ir tešla šiek tiek sutirštėtų.
  5. 5. Vaflių kepimas: įkaitinkite vaflinę ir, jei reikia, patepkite ją aliejumi arba sviestu.
  6. 6. Pilkite samtelį tešlos į vaflinę ir kepkite, kol vafliai taps auksinės spalvos ir traškūs.
  7. 7. Patiekimas: iškepusius vaflius patiekite karštus su mėgstamais priedais, tokiais kaip šviežios uogos, plakta grietinėlė, šokolado padažas ar medus.
  8. 8. Santrauka: Šis vaflių receptas yra paprastas ir greitas būdas paruošti gardžius pusryčius ar desertą. Naudodami siūlomas ingredientų alternatyvas, galite pritaikyti receptą pagal savo mitybos poreikius ar turimus produktus. Svarbiausia – eksperimentuoti ir atrasti savo mėgstamiausią vaflių variantą, kuris džiugins jus ir jūsų artimuosius.
Recepto autorius Liuda Ordavičienė
Torrone arba itališkas desertas nuga
(4)
Cannoli - tradicinis Sicilijos desertas
(2)
Pumpkin cinnamon rolls - cinamoninės bandelės su moliūgu
(1)