Senoviniai traškūs sukti vafliai su sviestu

2025-04-03 Autorius oSkanu.lt

Senoviniai traškūs sukti vafliai su sviestu
Senoviniai labai skanūs sukti vafliai su sviestu. Jie gaunasi traškūs, todėl man šis receptas labai patinka. Naudoju jau labai daug metų ir tikrai naudosiu ateityje. Esu tikra, kad pabandę, tą patį būtinai darysite ir Jūs. ;)

Galimos ingredientų alternatyvos 

Šiame recepte galite eksperimentuoti su keliomis alternatyvomis: 

  • Vietoje įprasto sviesto galite naudoti ghee sviestą, kuris suteiks vaflių skoniui gilesnį, riešutinį atspalvį.
  • Jei norite sumažinti cukraus kiekį, galite dalį cukraus pakeisti medumi (150 g cukraus ir 50 g medaus).
  • Vanilinio cukraus vietoje tinka vanilės ekstraktas (1/2 arbatinio šaukštelio) arba vanilės lazdelės sėklos.
  • Galite praturtinti tešlą citrinos arba apelsino žievele (1 arbatinis šaukštelis), kuri suteiks vafliam gaivų citrusų aromatą.
  • Brendį galima pakeisti romu, viskiu arba konjaku, arba visai atsisakyti alkoholio ir naudoti citrinos sultis su soda.
  • Įprastus miltus galima pakeisti spelta miltais arba dalį miltų (apie 50 g) pakeisti kukurūzų krakmolu, kuris padės vafliais tapti dar traškesniais.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Vaflius būtina sukti kol jie dar karšti, nes atvėsę jie tampa trapūs ir gali sulūžti.
  • Prieš pradedant kepti, įkaitinkite vaflinę iki tinkamos temperatūros, tai padės išvengti prilipimo ir užtikrins tolygų kepimą.
  • Jei norite, kad vafliai būtų ypač traškūs, kepkite juos šiek tiek ilgiau, bet stebėkite, kad neprisviltų.
  • Tešla turėtų būti vidutinio tirštumo – jei ji per tiršta, vafliai gali gautis per kieti, jei per skysta – neišlaikys formos.
  • Iškeptus vaflius galite laikyti sandariai uždarytame inde iki savaitės laiko, jie išliks traškūs ir skanūs.
  • Dirbant su vafline, visada būkite atsargūs, nes ji labai įkaista ir galima nusideginti.

Ingredientai

    ~25 vafliams:
    • sviestas: 200 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • vanilinis cukrus: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 5-6
    • miltai: 200-250 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio (arba 1 arbatinio šaukštelio sodos nugesintos citrinų sultyse arba 1 arbatinio šaukštelio brendžio - naudotas pastarasis)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą ištirpiname (popierėlio nuo sviesto neišmeskite – juo puikiai galėsite ištrinti vaflinę prieš kepant).
  2. 2. Tuomet ištirpintą sviestą gerai išsukame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Į masę įmušame kiaušinius vis maišydamos iki vientisumo.
  3. 3. Tada beriame į tešlą persijotus miltus bei gerai viską išmaišome. Supilti brendį (arba kitą pasirinktą ingredientą) bei vėl išmaišome.
  4. 4. Po to vaflinę ištepame nuo sviesto likusiu popieriumi bei įkaitiname.
  5. 5. Šaukštu semiame tešlą ir pilame ją į vaflinės viduriuką bei uždarius kepame. Kepimo laiką labai sunku pasakyti, nes taip labai priklauso nuo turimos vaflinės, bet realiai pakanka maždaug kelių minučių.
  6. 6. Iškepusį vaflį atsargiai peiliu arba mentele nuimame bei greitai, dar kol karštas, susukame į tūbelę (tą reikia daryti greitai, nes vaflis greitai sukietėja ir susukti tampa neįmanoma). Skanaujame!
  7. 7. Pastebėjimas: Mūsų namuose turima vaflinė buvo linkusi šiek tiek svilti, tai sviestu ją teko patepti maždaug kas 2-3 vaflius.

Vida

Naudingas
(1)
Kepimo miltelių ar sodos tikrai nereikia. Gaunasi netraškūs.
Atsakyti

Dalia

Naudingas
(0)
O kam reikia dėti kepimo miltelius į vaflius, jei traškių norisi. Nemanau, kad reikia, kad vafliai pasipūstų ar minkštumo duotų.
Atsakyti

Dainė.

Naudingas
(0)
Jokių kepimo miltelių nebereikia. 6 kiaušiniai, po 200 gramų sviesto, miltų ir cukraus. Skanaus!😊
Atsakyti

Akvilė

Naudingas
(0)
Kepiau vaflius senoje kvadratinėje vaflinėje ir jie buvo minkšti. Nežinau kodėl?
Atsakyti

Lilija

Naudingas
(0)
Nieko jie ne traškūs.
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Bananiniai vafliai su riešutais
(8)
Skanumynas: Riešutų ir vyšnių kąsneliai
(6)