Šokoladinės varškės spurgos, ruoštos su kepimo milteliais

Autorius apie receptą

Namie iškeptos spurgos yra tobulas desertas. Kodėl sakau tobulas? Nes itin greitai pradingo nuo stalo, tiesiog buvo nušluotos. O šį kartą neįprastas jų variantas, jos bus šokoladinės. Taip smagu, kai prakandus spurgą, viduje atrandi skystą šokoladą. Prie kavos ar arbatos tai idealus desertas. O ką jau kalbėti apie mažuosius smaližius, jie nuo šių spurgų net neatsitraukia, ima su džiaugsmu vieną po kitos.


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Varškė: galima naudoti tiek liesą, tiek riebią varškę, tačiau geriausiai tinka trinta, vientisos konsistencijos varškė, kuri padeda išgauti vienodą tešlos tekstūrą.
  • Cukrus: galima naudoti rudą cukrų ar kokosų cukrų, jei norite šiek tiek karamelinio skonio.
  • Vanilės ekstraktas: galima keisti vaniliniu cukrumi ar natūralia vanilės pasta.
  • Miltai: galima maišyti su speltų arba avižiniais miltais, tačiau reikės koreguoti tešlos drėgnumą.
  • Kepimo milteliai: galima naudoti ir soda, sumaišytą su keliais lašais citrinos sulčių.
  • Šokoladas: puikiai tinka ir pieniškas, ir juodasis šokoladas; galima naudoti ir šokolado drožles ar netgi šokoladinį kremą.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Visada gerai nusausinkite varškę, jei ji vandeninga – kitaip tešla taps per skysta.
  • Kad spurgos būtų purios, jų nepermaišykite – tešlą sumaišykite tik tiek, kad susijungtų ingredientai.
  • Šokolado gabaliukus dėti į spurgos vidurį, kad jie neišbėgtų kepimo metu.
  • Aliejų rekomenduojama kaitinti lėtai, o temperatūrą tikrinti su mediniu pagaliuku – kai aplink jį burbuliuoja, galima kepti.
  • Spurgas išimkite kiaurasamčiu ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.

Ingredientai

    • varškė: 400 gramų
    • cukrus: ~10-14 valgomųjų šaukštų
    • vanilės ekstraktas
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 400 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • šokoladas: ~60 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išsukame su cukrumi ir vanilės esencija.
  2. 2. Tada sukrečiame varškę ir viską maišome iki vientisos masės.
  3. 3. Iš lėto suberiame miltus ir minkome tol, kol beveik nebelimpa prie rankų ir tampa įmanoma suformuoti rutuliukus.
  4. 4. Susmulkiname šokoladą ir formuodami spurgytes, į jų vidų įspaudžiame po gabaliuką.
  5. 5. Įkaitiname aliejų, to patikrinimui, ar jau pakankamai įkaito, galima įmesti gabaliuką bulvės ir daug šeimininkių teigia, kad šitaip spurgos ne tiek prisigers aliejaus.
  6. 6. Verdame varškės spurgas aliejuje ant silpnos kaitros maždaug 5 minutes arba kol pasidaro tamsiai auksinės spalvos.
  7. 7. Dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius. Skanaujame! :)

Atsiliepimai

Kremas - "šlapia" bezė
(7)
Skaniausi varškiniai rageliai
(8)