Saldus šokoladinis vyniotinis su maskarponės ir grietinėlės kremu

2023-10-11 Autorius oSkanu.lt

Saldus šokoladinis vyniotinis su maskarponės ir grietinėlės kremu
Purus ir minkštas saldus šokoladinis vyniotinis. Sunku buvo duoti jam kokį nors pavadinimą, kuris tiksliai jį apibūdintų, nes ko tik šiame skanėste nėra. Gamindama dėjau tiek maltų riešutų, tiek maskarponės, tiek aguonų, apie fantastišką šokoladinį glaistą apskritai būtų gėda neužsiminti. Šį kartą papuošiau pirktiniais morengiukais ir braškėmis. Jeigu galėčiau ką nors pakeisti, tai kitą kartą įdėčiau dar daugiau aguonų, nes šaukšto mažoka, jų beveik nesijautė, bet visa kita buvo tiesiog idealu.

Gamindama naudojau 39x33 centimetrų skersmens kepimo skardą.

Ingredientai

    Biskvitui:
    • miltai: 4 valgomųjų šaukštų
    • malti migdolai: 5 valgomųjų šaukštų
    • kakavos milteliai: 2 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 4 (dideli)
    • druska: žiupsnelio
    • cukrus: 0,5 puodelio (1 puodelis – 236 ml)
    • miltelinis cukrus: žiupsnelio
    Kremui:
    • kambario temperatūros maskarponė: 250 gramų
    • riebi šalta grietinėlė: 160 gramų
    • aguonos: 1 valgomojo šaukšto
    • cukrus: 0,25 puodelio
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    Glaistui:
    • pieniškas šokoladas: 100 gramų
    • riebi grietinėlė: 80 mililitrų
    • sviestas: 1,5 valgomojo šaukšto
    • cukraus sirupas: 1,5 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje miltus sumaišykite su maltais riešutais bei kakavos milteliais.
  2. 2. Į didelį dubenį įmuškite du kiaušinius bei du trynius (likusius baltymus pastatykite į šaldytuvą), suberkite cukrų ir elektriniu plakikliu dideliu greičiu masę maišykite tol, kol ši padvigubės, bus šviesiai gelsvos spalvos bei labai puri (man prireikė 5 minučių).
  3. 3. Tuomet į plakinį patogia mentele įsukite miltų mišinį. Likusius du baltymus standžiai suplakite su žiupsneliu druskos bei įmaišykite į tešlą.
  4. 4. Viską suverskite į kepimo popieriumi išklotą plačią skardą (aš naudojau 39×33 centimetrų skardą) ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros. Kepkite maždaug 15 minučių.
  5. 5. Tada dar karštą biskvitą viršutiniu jo sluoksniu užverskite ant švaraus, milteliniu cukrumi pabarstyto kepimo popieriaus lapo. (Apatinį kepimo popierių, ant kurio kepė biskvitas, nulupkite.) Susukite biskvitą į vyniotinį (su visu kepimo popieriumi) bei palikite atvėsti. Per tą laiką pasiruoškite vyniotinio kremą.
  6. 6. Aguonas užplikinkite verdančiu vandeniu bei atidėkite. Maskarponę išplakite su cukrumi bei vanile.
  7. 7. Grietinėlę paplakite, kol gausiai suputoja, sudėkite paruoštą maskarponę bei toliau plakite iki purios, standžios masės.
  8. 8. Aguonas nupilkite, pamalkite bei įmaišykite į grietinėlės kremą. Padėkite šaltai.
  9. 9. Šokoladą sulaužykite mažais gabalėliais, užpilkite grietinėle, cukraus sirupu bei įdėkite šaukštą sviesto. Maišydami ant garų lydykite, kol gaunate vientisą masę. Ją palikite atvėsti.
  10. 10. Surinkite vyniotinį. Susuktą atšalusį biskvitą išvyniokite ant stalo. Ant viršaus paskleiskite bei išlyginkite grietinėlės kremą. Atsargiai, lėtai susukite vyniotinį (tik be popieriaus).
  11. 11. Apglaistykite jau atvėsusiu, sutirštėti spėjusiu šokolado kremu.
  12. 12. Jei šokolado glaistas nespėjo visiškai atvėsti, tai jį bei vyniotinį pastatome į šaldytuvą.
  13. 13. Glaistome tik tirštu kremu, kad vyniotinis gražiai juo pasidengtų. Skanaus!
Saldus šokoladinis vyniotinis su maskarponės ir grietinėlės kremu
Saldus šokoladinis vyniotinis su maskarponės ir grietinėlės kremu
Kremas - "šlapia" bezė
(7)