Trupiniuotis su rabarbarais, braškėmis ir obuoliais

2020-07-09 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Trupiniuotis su rabarbarais, braškėmis ir obuoliais
Kai tik yra rabarbarų ir braškių sezonas, tokį trupiniuotį tiesiog privalu pasigaminti. Labai kviečiu išsikepti skanų bei lengvą trupiniuotą pyragą, nuostabus skonis garantuotas. ;) 

Ingredientai

    Trupiniams:
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 50 gramų
    Įdarui:
    • obuoliai: 3
    • braškės: 200 gramų
    • rabarbarų kotai: 4
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    Formelių patepimui:
    • sviestas: pagal poreikį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia rabarbarus bei braškes nuplaukite.
  2. 2. Supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į prikaistuvį, užpilkite cukrumi ir kaitinkite maždaug 5-7 minutes, kol rabarbarai pavirs į košelę.
  3. 3. Palikite atvėsti.
  4. 4. Obuolius nulupkite, perpjaukite perpus, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais.
  5. 5. Tada obuolius sumaišykite su rabarbarų ir braškių uogiene.
  6. 6. Kepimo formeles patepkite sviestu.
  7. 7. Sudėkite obuolių kubelius.
  8. 8. Dubenyje sumaišykite miltus su cukrumi.
  9. 9. Šaltą sviestą tarkuokite vis padažant į miltų mišinį. Patrinkite pirštais, kad miltų ir sviesto susidarytų trupiniai. Juos berkite į formeles.
  10. 10. Dėkite kepti į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 20 minučių.
  11. 11. Labai skanu mėgautis su ledais, arba be nieko. Skanaus!
  12. iškeptas trupiniuotis su rabarbarais, braškėmis ir obuoliais
Trupininis rabarbarų pyragas su varške
(5)