Trupiniuotis su rabarbarais, braškėmis ir obuoliais

Autorius apie receptą

Trupiniuotis su rabarbarais, braškėmis ir obuoliais – tai tobulas desertas vasaros pradžiai, kai švieži rabarbarai ir braškės tiesiog užplūsta mūsų sodus ir turgus. Šis saldus, lengvai paruošiamas pyragas yra vienas iš tų kepinių, kurį norisi kepti vėl ir vėl – ne tik dėl skonio, bet ir dėl malonumo stebėti, kaip susilieja vaisių rūgštelė su saldžiais trupiniais. Tai klasikinis trupiniuotis, kuris gali tapti tiek šventinio stalo akcentu, tiek paprastu malonumu savaitgalio popietei.

Rabarbarų rūgštumas čia dera su saldžiomis braškėmis ir švelniu obuolių skoniu, o visa tai apgaubia sviestiniai trupiniai, kurių traškumas praturtina kiekvieną kąsnį. Šis receptas ne tik pasotina smaližius, bet ir leidžia išnaudoti sezoninius ingredientus iš savo daržo. Be to, jis puikiai tinka, kai norisi kažko saldaus, bet ne per daug sunkaus.


Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje braškių galima naudoti avietes ar mėlynes – šios uogos taip pat puikiai dera su rabarbarais ir obuoliais.
  • Obuolius galima keisti kriaušėmis – jos suteiks saldumo ir minkštumo kepinyje.
  • Jei norite mažiau rūgštumo, rabarbarus galima maišyti su persikais ar abrikosais.
  • Vietoje kvietinių miltų trupiniams galima naudoti avižinius miltus – jie suteiks trupiniams grūdėtą tekstūrą.
  • Sviestą galima keisti augaliniu margarinu, jei gaminate be pieno produktų.
  • Cukrų galima keisti kokoso žiedų cukrumi arba ruduoju cukrumi – tai suteiks gilų karamelinį skonį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Rabarbarus prieš kaitinimą galima pabarstyti žiupsneliu druskos – taip jie išleis daugiau sulčių ir taps minkštesni.
  • Jei norisi tvirtesnės įdaro konsistencijos, galima į jį įmaišyti šaukštelį bulvių krakmolo ar kukurūzų miltų.
  • Kad trupiniai būtų ypač traškūs, galima įberti saują smulkintų riešutų – graikinių, migdolų ar lazdynų.
  • Prieš kepant formeles galima iškloti kepimo popieriumi – taip lengviau bus išimti trupiniuotį.
  • Kepkite iki šviesiai auksinės spalvos – tai užtikrina, kad trupiniai bus traškūs, bet neperkepti.

Ingredientai

    Trupiniams:
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 50 gramų
    Įdarui:
    • obuoliai: 3
    • braškės: 200 gramų
    • rabarbarų kotai: 4
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    Formelių patepimui:
    • sviestas: pagal poreikį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia rabarbarus bei braškes nuplaukite.
  2. 2. Supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į prikaistuvį, užpilkite cukrumi ir kaitinkite maždaug 5-7 minutes, kol rabarbarai pavirs į košelę.
  3. 3. Palikite atvėsti.
  4. 4. Obuolius nulupkite, perpjaukite perpus, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais.
  5. 5. Tada obuolius sumaišykite su rabarbarų ir braškių uogiene.
  6. 6. Kepimo formeles patepkite sviestu.
  7. 7. Sudėkite obuolių kubelius.
  8. 8. Dubenyje sumaišykite miltus su cukrumi.
  9. 9. Šaltą sviestą tarkuokite vis padažant į miltų mišinį. Patrinkite pirštais, kad miltų ir sviesto susidarytų trupiniai. Juos berkite į formeles.
  10. 10. Dėkite kepti į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 20 minučių (aš kepiau atskiruose indeliuose - 4 porcijas, jei kepsite vieną, gali tekti kepti kiek ilgiau)
  11. 11. Labai skanu mėgautis su ledais, arba be nieko. Skanaus!

Atsiliepimai

Nematomas obuolių / kriaušių pyragas
(5)
Šokoladinis pyragas su varškės sluoksniu
(32)