Autorius apie receptą
Krembriule (arba Krem Briulė) yra Prancūzijos klasika ir tikriausiai nerasime nė vieno žmogaus, kuris nežinotų šio nuostabaus deserto. Jeigu verstume iš prancūzų kalbos, tai šis pavadinimas reikštų - "degintas
kremas". Taip jis vadinasi tikrai nebe reikalo. Viskas todėl, kad deserto paviršių dengia traški plutelė, kuri yra deginama specialiu degikliu. Aš pati namie šio degiklio vis dar neturiu (tikrai gėda man), bet tai nereiškia, kad negaliu tokio deserto pasigaminti namuose. Tam galima naudoti orkaitę, kuri kaitina iš viršaus ir šitaip pasigaminti fantastiškai gardų desertą.
Beje, šį desertą galima pasigaminti prieš dvi dienas ir uždengus palaikyti šaldytuve, iki kol užeis noras juo pasimėgauti, nėra skubos iškart suvalgyti. Po to belieka tik pasigaminti traškią plutelę ir skanauti.
Ir tai dar ne viskas... krembriule galima ir užšaldyti - tada kiekvieną indelį dedame į šaldymui tinkamus maišelius, o paskui atitirpiname kambario temperatūroje. Krem briulė aš išbandžiau įvairiausių variantų, bet su arbata man patiko labiausiai. Tikiuosi, kad taip bus ir Jums.:)
Atsiliepimai