Itin nerealus receptas! Svarbiausia gaminant šias spurgas, kaip ir su visais mieliniais kepiniais – kantriai išlaukti kol pilnai pakils bei suveiks mielės. Tuomet džiaugsitės nuostabiu kepiniu be intensyvaus mielių kvapo.
Galimos ingredientų alternatyvos
Recepte galite naudoti keletą alternatyvų, kad pritaikytumėte jį pagal savo skonį ir turimus produktus:
- Vietoje sausų mielių galite naudoti šviežias mieles (apie 20 gramų);
- Jei neturite rapsų aliejaus, puikiai tiks ir saulėgrąžų aliejus;
- Vanilinis cukrus gali būti pakeistas vanilės ekstraktu (1 arbatiniu šaukšteliu);
- Vietoje kiaušinių trynių galima naudoti visą kiaušinį (viso 2 kiaušinius);
- Džemo rūšį rinkitės pagal savo skonį - braškių, aviečių, slyvų ar abrikosų - puikiai tiks!;
- Vietoje cukraus pudros galite naudoti medų arba sirupą pabarstymui;
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Kad mielinės spurgos būtų tobulos, štai keletas vertingų patarimų:
- Naudokite kambario temperatūros produktus geriausiems rezultatams;
- Aliejus kepimui turi būti įkaitintas iki 170-180°C temperatūros;
- Nekepkite per daug spurgų vienu metu - jos turi laisvai plūduriuoti aliejuje;
- Prieš įdarant džemu, leiskite spurgoms visiškai atvėsti;
- Jei norite švelnesnio skonio, į tešlą galite įdėti tarkuoto citrinos žievelės;
- Tešlai kilti pasirinkite šiltą, bet ne karštą vietą be skersvėjų;
Monika
Atsakyti