Pūstų ryžių Tinginys

2024-12-17 Autorius Inga - Mamosrestoranas

Pūstų ryžių Tinginys
Pūstų ryžių Tinginys – puikus pasirinkimas norint greitai paruošiamo, skanaus ir sveikesnio skanėsto. Garų vonelėje ištirpintas šokoladas su kokosų aliejumi įgauna švelnią tekstūrą, kuri puikiai susijungia su švelniu migdolų riešutų kremu ir lengvu druskos prieskoniu. Pūsti ryžiai suteikia traškumo, o visa masė sustingsta tobulai lygioje formoje.

Šį skanėstą tereikia palikti šaldytuve porai valandų, kad taptų gardžiais, traškiais batonėliais, kurie patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Idealus desertas prie kavos ar sveikas užkandis į kelionę!

Autorės komentaras - subalansuota toms akimirkoms, kai norisi tik gabalėlio šokolado. Batonėliams saldumo suteikia tik šokoladas ir mums to pakanka, bet jeigu esate smaližiai - papildomai pasaldinkite medumi ar klevų sirupu.

Ingredientai

    • Juodasis šokoladas: 150 g
    • Kokosų aliejus:  2 arb. š. (10 g)
    • Migdolų riešutų kremas: 3 valg. š. (50 g)
    • Pūsti pilno grūdo ryžiai: 2 stikl. (80 g)
    • Druska: žiupsnelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Garų vonelėje ištirpinti šokoladą ir kokosų aliejų.
  2. 2. Įmaišyti migdolų riešutų kremą ir žiupsnelį druskos.
  3. 3. Tuomet supilti pūstus ryžius.
  4. 4. Viską gerai išmaišyti.
  5. 5. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą formą ir šaukštu išlyginti paviršių šiek tiek paspaudžiant.
  6. 6. Palikti šaldytuve porai valandų sustingti.
  7. 7. Vėliau supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
Pūstų ryžių Tinginys
Briuselio vafliai su alumi
(2)