Kuršėnų vyniotinis su maskarponės ir grietinėlės kremu

2023-06-30 Autorius Jurgittos receptai

Kuršėnų vyniotinis su maskarponės ir grietinėlės kremu
Šiandien Jums noriu parodyti savo itin pamiltą Kuršėnų vyniotinio variantą su maskarponės ir grietinėlės kremu. Tikrai nepažįstų nei vieno žmogaus, kuris prie mėgstamos kavos ar arbatos puodelio atsisakytų šio deserto. Gi jis toks skanus. Ir kadangi pastaruoju metu visi parduotuviniai mane itin nuvildavo, tai nusprendžiau atrasti savo geriausią variantą. Ir galiu pasakyti, kad man tai pavyko. Tad juo pasidalinu ir su Jumis. Esu visiškai tikra, kad šį receptą užsirašysite ir ateičiai. Tad pradedam gaminti! ;)

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 4 valgomųjų šaukštų
    Kremui: 
    • maskarponės sūris: 200 gramų
    • grietinėlė: 200 gramų
    • citrinos sultys
    • citrinos žievelė
    • cukraus pudra: ~100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymo.
  2. 2. Trynius plakite su cukrumi, išplakus suberkite miltus.
  3. 3. Tuomet atskirai plakite kiaušinių baltymus iki kol susidarys standžios putos bei supilkite į miltų masę. Viską atsargiai sumaišykite.
  4. 4. Tada orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros, per tą laiką kepimui skirtą skardą išklokite su sviestiniu popieriumi, į ją sukrėskite tešlą bei gražiai išlyginkite.
  5. 5. Kepkite kažkur ~10-15 minučių.
  6. 6. Kol kepa švarų rankšluostį pasibarstykite su cukraus pudra, iškepusia tešlą ištraukite bei išverskite ant pabarstyto rankšluosčio, vyniokite į volelį bei palikite atvėsti.
  7. 7. Tol kol vyniotinis vėsta, gaminkite kremą: grietinėlę išplakite su cukraus pudra, beplakdami įtarkuokite citrinos žievelės, įmaišykite maskarponės sūrį bei įspauskite cintrinos sulčių.
  8. 8. Atvėsusį biskvitą išvyniokite, sutepkite pagamintu kremu bei palikite bent 2 valandoms šaldytuve. Skanaukite!

Aušra

Man asmeniškai tai pats geriausias receptas. Kitaip aš ir gaminti nebenoriu!
Atsakyti
Kuršėnų vyniotinis su maskarponės ir grietinėlės kremu

Milda

Labai skanu! P.S. Aš daugiau įdėjau rikotos varškės - vietoje 180 g. įdėjau 400 g.
Atsakyti
Kuršėnų vyniotinis su maskarponės ir grietinėlės kremu
Grikinė babka - Dzūkų grikių boba
(4)