Šiandien Jums noriu parodyti savo itin pamiltą Kuršėnų vyniotinio variantą su maskarponės ir grietinėlės kremu. Tikrai nepažįstų nei vieno žmogaus, kuris prie mėgstamos kavos ar arbatos puodelio atsisakytų šio deserto. Gi jis toks skanus. Ir kadangi pastaruoju metu visi parduotuviniai mane itin nuvildavo, tai nusprendžiau atrasti savo geriausią variantą. Ir galiu pasakyti, kad man tai pavyko. Tad juo pasidalinu ir su Jumis. Esu visiškai tikra, kad šį receptą užsirašysite ir ateičiai. Tad pradedam gaminti! ;)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jei namuose neturite maskarponės sūrio, galite jį pakeisti riebiu varškės sūriu, sumaišytu su nedideliu kiekiu grietinės, kad konsistencija būtų kremiška.
- Grietinėlę galima pakeisti jogurtu arba graikišku jogurtu, tačiau tuomet kremas bus tirštesnis ir labiau rūgštus.
- Vietoje citrinos sulčių ir žievelės, galite naudoti laimą – jis suteiks gaivesnį, intensyvesnį aromatą. Taip pat puikiai tiks apelsinų žievelė ir sultys, kurios suteiks saldesnį, citrusinį aromatą.
- Jei laikotės sumažinto cukraus dietos, cukraus pudrą galite pakeisti klevų sirupu, medumi arba stevija (tačiau skaičiuojant proporcijas reikia atsižvelgti į tai, kad stevija yra daug saldesnė už cukrų).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Siekiant geriausio rezultato, visi ingredientai turėtų būti kambario temperatūros, ypač kiaušiniai ir maskarponė. Tai padės išvengti kremo sutraukimo ir užtikrins sklandžią konsistenciją.
- Plakant kiaušinių baltymus, įsitikinkite, kad dubuo ir plaktuvas yra visiškai sausi ir ant jų nėra riebalų pėdsakų – net mažiausias kiekis riebalų gali trukdyti baltymams tinkamai išsiplakti.
- Vyniojant biskvitą, svarbu tai daryti, kol jis dar šiltas, kitaip jis gali sutrūkinėti. Tačiau prieš tepant kremu, biskvitas turi būti visiškai atvėsęs, kitaip kremas ištirps.
- Vyniotinį laikykite šaldytuve bent 2 valandas prieš patiekiant – tai leis kremui susiformuoti ir suteiks jam reikiamą standumą. Geriausias skonis atsiskleidžia, kai vyniotinis prieš patiekimą 15 minučių pastovi kambario temperatūroje.
Milda
Atsakyti