Autorius apie receptą
Šis gardus desertas – datulės su riešutų sviestu, apvilktos šokolado sluoksniu ir papuoštos kokosų drožlėmis – yra puikus derinys tarp saldumo, švelnumo ir traškumo. Pirmiausia datulės įdaromos riešutų sviestu ir šaldomos, kad įdaras sustandėtų. Tada jos apvoliojamos ištirpintame šokolade, kuris gali dengti visą datulę arba tik viršų. Galiausiai desertas papuošiamas kokosų drožlėmis, suteikiančiomis subtilų tropinį akcentą. Tai paprastas, tačiau gardus užkandis, kuris puikiai tiks ir kaip sveikas skanėstas ar saldainių alternatyva.
Redaktorės Vaidos komentaras - norisi kažko šiek tiek kitaip? Kartu su riešutų kremu įdėkite ir sūdytų riešutų, sukursite sūru-saldu kontrastą. Apibarstykite paruoštas datules truputėliu druskos, taip išryškinsite šokolado skonį. Datulės taip pat gali būti aplietos sūdyta karamele.
Atsiliepimai