Velykinė boba su varške ir razinomis

2024-03-28 Autorius oSkanu.lt

Velykinė boba su varške ir razinomis
Šis pyragas (Velykų boba) su varške ir razinomis - toks nuostabus, kad tinkamas ne tik Velykoms, galite bet kokia proga kepti. Drėgnas, maistingas, kvapnus bei be abejo gardus!

Beje, neseniai rodžiau kokius patiekalus būtinai gaminsiu šioms Velykoms:
- Velykinė pascha su varške;
- Velykinė užkandėlė krepšeliuose;
- Velykų salotos su kumpiu;

O taip pat rodžiau kaip marginsiu margučius su svogūnų lukštais. Būtinai išmėginkite!

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 400 gramų
    • sviestas: 200 gramų
    • varškė: 200 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • cukraus pudra: 150 gramų
    • grietinė: 125 mililitrų
    • razinos: 100 gramų
    • kepimo milteliai: 2 šaukštelių
    • citrinos žievelė: šiek tiek
    Pabarstymui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius išplakame su cukraus pudra, įpjaustome citrinos žievelę, sudedame grietinę, varškę (jei naudojama biri, sausa - permalame), minkštą sviestą, razinas bei viską labai gerai išmaišome.
  2. 2. Suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
  3. 3. Tuomet viską gerai išmaišome, supilame į riebalais išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą.
  4. 4. Kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių (ar jau iškepė, patikriname įsmeigdamos medinį iešmelį į storiausią vietą - jeigu ištraukus jis neapsivėlęs tešla, vadinasi iškepė).
  5. 5. Tada atvėsintą "bobą" galite apipilti lydytu šokoladu arba baltu glajumi, sumaišyti cukraus pudrą su vandeniu ir citrinos sultimis.
Velykinė boba su varške ir razinomis
Velykinė boba su varške ir razinomis
Virtas veršio liežuvis
(3)
Kiauliena troškinta aluje, su morkomis
(7)
Kepta višta ant stiklainio
(4)