Kad mano kalakutienos netikras "zuikis" gautųsi dar sotesnis, aš papildomai pridėjau ryžių. Didelių pastangų nereikalaujantis ir gardus patiekalas. Įprastai jį gaminu Velykoms, bet galima gaminti ir tomis dienomis, kai visai nebėra minčių ką pagaminti iš faršo.:)
Galimos ingredientų alternatyvos
Kalakutienos faršą galima pakeisti kiaulienos, jautienos arba vištienos faršu, o jei norite sodresnio skonio – galite naudoti mišrų faršą.
1. Pradžioje į kalakutienos faršą sudedame visus išvardytus ingredientus, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais bei ganėtinai gerai išminkome.
2. Tuomet keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus.
3. Sudėkite pusžiedžiais supjaustytą porą. Kepame pamaišydami, kol poras suminkštės, įberiame truputį druskos.
4. Tada kekso formą išklojame kepimo popieriumi, dedame pusę faršo bei tolygiai paskirstome.
5. Per vidurį dedame pusę kepto poro, išdėliojame 4 virtus kiaušinius, ant viršaus dedame likusią dalį kepto poro ir tolygiai užklojame faršu, prispaudžiame ir faršo kraštus.
6. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių arba tol, kol iškeps.
Atsiliepimai