Galiu tiesiai šviesiai Jums visiems pasakyti, šie orkaitėje kepti maltinukai gaunasi tiesiog tobuli. Jie yra labai sultingi ir labai skanūs. Tikrai nėra gėda pavaišinti, net užsukusius svečius. Gaminsiu šitaip daug dažniau.
Ingredientai
faršas: 700 gramų (naudoju maišytą kiaulienos ir jautienos)
1. Pradžioje ganėtinai smulkiai supjaustykite svogūną
2. Tada smulkiai supjaustykite česnaką.
3. Keptuvėje apkepkite svogūnus.
4. Tada sudėkite riešutus bei dar truputį apkepkite. Galiausiai sudėkite česnaką.
5. Tuomet į faršą sudėkite džiūvėsėlius, susmulkintas petražoles, sutarkuotą sūrį, kiaušinį, druską, pipirus bei pakeptus riešutus su svogūnais. Viską gerai išmaišykite. Po to formuokite norimo dydžio maltinukus, apvyniokite juos šoninės juostele bei persmeikite smeigtuku.
6. Paskui sudėkite į kepimo skardą bei kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, maždaug 25-30 minučių. Skanaukite!
7. Rekomendacija: Daugiau maltinukų receptų rasite: Maltinukai.