Galimos ingredientų alternatyvos
Šis receptas yra labai lankstus ir leidžia eksperimentuoti su įvairiais ingredientais:
- Faršui galite naudoti ne tik kiaulienos, bet ir jautienos, vištienos arba kalakutienos faršą. Taip pat galima naudoti mišrų faršą, pavyzdžiui, kiaulienos ir jautienos mišinį.
- Vietoj batono galima naudoti įvairias duonos rūšis: ruginę, pilno grūdo arba net becukrę duoną, jei norite sveikesnės alternatyvos.
- Jei netoleruojate pieno produktų, vietoj pieno galite naudoti augalinį pieną arba tiesiog vandenį.
- Vietoje grietinės padaže galima naudoti graikišką jogurtą arba veganišką grietinės alternatyvą.
- Agurkus galima pakeisti cukinijomis, jei ieškote švelnesnio skonio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Formuojant mėsos kukulius, rankas galima suvilgyti šaltu vandeniu – taip faršas mažiau lips prie pirštų.
- Norint, kad mėsos kukuliai būtų dar sultingesni, į faršą galima įdėti šiek tiek tarkuoto svogūno arba česnako.
- Agurkus rekomenduojama tarkuoti stambia tarka, jei norite, kad padaže jaustųsi agurko tekstūra, arba smulkia, jei pageidaujate vientisesnio padažo.
- Mėsos kukulius galima ne tik kepti, bet ir troškinti padaže – taip jie įgaus daugiau skonio.
- Prieš patiekiant patiekalą, galima papuošti šviežiais krapais, petražolėmis ar kitais žalumynais.
Šarūnė
Atsakyti
Valentina
undefined
Elena
asta kucinskaite
Atsakyti
Paulina
Onute
Ligita Ligita
Atsakyti
Liuda
Atsakyti
Ramunas
Paulina
Ramunas
Atsakyti
Irena Lepetauskienė
Renata
Marina
Atsakyti
Lina
Atsakyti
Lina
Atsakyti
Onutė
Danutė, moteris parašė nuoširdžiai , kad gamina ant dujines viryklėss , kokią turi tokią ir naudoja ,dėkoti reikia už receptą ir smulkų
Atsakyti
Neringa
Atsakyti
Vida
Atsakyti
Danutė
Atsakyti
Nesvarbu
Atsakyti