Labai skanūs mėsos kukuliai su agurkiniu padažu

2025-02-24 Autorius oSkanu.lt

Labai skanūs mėsos kukuliai su agurkiniu padažu
Kas nežino, tas valgydamas tikrai niekada nesupras, kad šis padažas prie mėsos kukulių yra pagamintas iš agurkų. Jis čia labai tinka, nes yra labai kvapnus bei švelnus. Tikrai šį patiekalą gaminsiu dar ne vieną ir ne du kartus. Fantastiškai skanu!

Beje, šiuos patikusius mėsos kukulių receptus taip pat labai rekomenduoju išmėginti:
- maltos mėsos kukuliai pomidorų padažo ir grietinės padaže;
- mėsos kukuliai skaniame padaže, troškinti orkaitėje;
- greiti mėsos kukuliai su ryžiais ir baltu padažu;

Galimos ingredientų alternatyvos 

Šis receptas yra labai lankstus ir leidžia eksperimentuoti su įvairiais ingredientais: 

  • Faršui galite naudoti ne tik kiaulienos, bet ir jautienos, vištienos arba kalakutienos faršą. Taip pat galima naudoti mišrų faršą, pavyzdžiui, kiaulienos ir jautienos mišinį.
  • Vietoj batono galima naudoti įvairias duonos rūšis: ruginę, pilno grūdo arba net becukrę duoną, jei norite sveikesnės alternatyvos.
  • Jei netoleruojate pieno produktų, vietoj pieno galite naudoti augalinį pieną arba tiesiog vandenį.
  • Vietoje grietinės padaže galima naudoti graikišką jogurtą arba veganišką grietinės alternatyvą.
  • Agurkus galima pakeisti cukinijomis, jei ieškote švelnesnio skonio.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Formuojant mėsos kukulius, rankas galima suvilgyti šaltu vandeniu – taip faršas mažiau lips prie pirštų.
  • Norint, kad mėsos kukuliai būtų dar sultingesni, į faršą galima įdėti šiek tiek tarkuoto svogūno arba česnako.
  • Agurkus rekomenduojama tarkuoti stambia tarka, jei norite, kad padaže jaustųsi agurko tekstūra, arba smulkia, jei pageidaujate vientisesnio padažo.
  • Mėsos kukulius galima ne tik kepti, bet ir troškinti padaže – taip jie įgaus daugiau skonio.
  • Prieš patiekiant patiekalą, galima papuošti šviežiais krapais, petražolėmis ar kitais žalumynais.

Ingredientai

    Mėsos kukuliams:
    Padažui:
    • agurkai: 2-3
    • grietinė: 1 stiklinės (arba grietinėlės)
    • vanduo: 1 stiklinės
    • druska
    • pipirai
    • mėgstami prieskoniai
    • krapai
    • česnakas: 2 vidutinio dydžio skiltelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia batoną išmirkome piene, išspaudžiame, sumaišome su faršu.
  2. 2. Tada į faršą sudedame prieskonius pagal savo skonį, įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome.
  3. 3. Suformuojame mėsos rutuliukus maždaug graikinio riešuto dydžio.
  4. 4. Įkaitiname keptuvėje aliejų.
  5. 5. Kepame mėsos kukulius keptuvėje.
  6. 6. Kai jau iškepa, sudedame į troškinimo indą.
  7. 7. Padažas: Agurkus nulupame, sutarkuojame burokine tarka, išmaišome su grietine, sudedame prieskonius pagal savo skonį, supjaustytus krapus ir užpilame kukulius, supilame vandenį.
  8. 8. Troškiname ant dujinės viryklės, kol liks tiks tirštas padažas.
  9. 9. Patarimas: Troškinant galite išspauti česnako ir įberti druskos, jeigu reikia.
  10. 10. Labai skanu patiekti su bulvių koše arba makaronais. Padažas kvepia gaiviais agurkėliais ir beprotiškai skanus. Skanaus!
Labai skanūs mėsos kukuliai su agurkiniu padažu

Šarūnė

Naudingas
(124)
Sveiki, agurkai švieži ar rauginti
Atsakyti

Valentina

Naudingas
(5)
Kiek pati į matau nuotraukoje tai žali 😊

undefined

Naudingas
(0)
Aiškiai parašyta, kad švieži.

Elena

Naudingas
(0)
Aš pabandžiau su marinuotais agurkais ir labai gavosi skaniai.

asta kucinskaite

Naudingas
(16)
Tk nesuprantu kodel butent DUJINE VIRYKLE???? Kazkaip juokingai cia skamba... Siais laikais yra visokiu, be to ir ant lauzo galima !
Atsakyti

Paulina

Naudingas
(21)
Jūs turbūt ir prie stovinčio medžio prisikabintumet 😂😂😂

Onute

Naudingas
(0)
Lyg tai nesupratot! Negi ji turi paminėt dujinė viryklė, pečius, indukcinė, krosnis ir t.t. Kas ką turi, ant to ir kepa. Mano sesuo kepa orkaitėje.

Ligita Ligita

Naudingas
(29)
Ryt gaminsiu,aciu uz recepta.
Atsakyti

Liuda

Naudingas
(27)
Tai kokie agurkai- švieži ar rauginti?
Atsakyti

Ramunas

Naudingas
(10)
tai aisku kad zali

Paulina

Naudingas
(0)
Ramūnas, rauginti agurkai irgi būna žali 😉 Šviežūs agurkai naudojami 🙂

Ramunas

Naudingas
(13)
Pas mane taip atrodo prieš troškinima
Atsakyti
Labai skanūs mėsos kukuliai su agurkiniu padažu

Irena Lepetauskienė

Naudingas
(15)
Labai skaniai atrodo Jūsų nuotraukoje. Labai patinka, kai yra ne tik receptas, bet ir skaitytojai dar įdeda savo nuotraukas. Papildomai atsiranda noras pasigaminti tą patiekalą. :)

Renata

Naudingas
(3)
Labai puikiai atrodo ir skaaaniai

Marina

Naudingas
(2)
Tikrai labai patiko. Tik gaminau su jautienos faršu, o ne kiaulienos. :)
Atsakyti

Lina

Naudingas
(1)
Mes gaminom su raugintais, buvo irgi labai skanuuuu 🤤🤤
Atsakyti

Lina

Naudingas
(1)
Mes gaminom su raugintais ir buvo labai skanuuuu 🤤 🤤
Atsakyti

Onutė

Naudingas
(0)
Aš ir su raugintais agurkais gaminu padažą

Danutė, moteris parašė nuoširdžiai , kad gamina ant dujines viryklėss , kokią turi tokią ir naudoja ,dėkoti reikia už receptą ir smulkų

Naudingas
(8)
kokią turi tokią y naudoja dėkoti reikia aprašymą. už foto mes kažkodėl mėgstame ,, kabinetis , prie smulkmenų.Aciu už gerą receptą .
Atsakyti

Neringa

Naudingas
(1)
Puikus receptas!
Atsakyti
Labai skanūs mėsos kukuliai su agurkiniu padažu

Vida

Naudingas
(0)
Ačiū už puikų receptuką,vienas ingredientas-šviežias agurkas -ir patiekalas kitoks. Ačiū 🙂
Atsakyti

Danutė

Naudingas
(0)
Ačiū moteriškei už detalų recepto aprašymas ir foto. baikime,, kabinetis,,dėl smulkmenų , kokia viryklė turi ,ant tokios ir gamino .
Atsakyti

Nesvarbu

Naudingas
(0)
Kokie agurkai švieži ar marinuoti ar rauginti.
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Paprasti čenakai su malta mėsa
(4)
Žiedinių kopūstų apkepas su faršu
(15)