Kalafiorų ir faršo apkepėlė su sviesto ir pieno padažu

2023-08-11 Autorius Vyšnios bučinys

Kalafiorų ir faršo apkepėlė su sviesto ir pieno padažu
Šiandien noriu su Jumis pasidalinti apkepėlės receptu, kai visiškai nebežinau ką paruošti naujo iš kiaulienos faršo. Šį receptą su šeima atradome visai neseniai ir mums tikrai labai patiko. Paruošimas visai nesudėtingas, sunkiausią dalį už Jus atliks orkaitė. O ingredientai taip pat visiškai paprasti, dažniausiai turimi namuose arba randami artimiausioje parduotuvėje. Labai rekomenduoju išmėginti jau šiandien! 

Ingredientai

    • žiedinių kopūstų: 1
    • kiaulienos faršo: 300 gramų
    • fermentinio sūrio: gabaliuko
    • česnako: pagal skonį
    • druskos
    • pipirų
    Padažui:
    • sviesto: 1,5 valgomojo šaukšto
    • pienas: 250 mililitrų
    • miltų: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių žiedinį kopūstą apverdame pasūdytame vandenyje.
  2. 2. Kiaulienos faršą pakepiname su česnaku ir druska bei pipirais.
  3. 3. Tuomet puodelyje išlydome sviestą, supilame miltus bei šluotele viską maišome, o kai miltai apkeps, palaipsniui supilame pieną.
  4. 4. Kai pienas užvirs, pagardiname druska bei pipirais. Į padažą įmaišome sutarkuotą sūrį.
  5. 5. Tada į kepimo formą sudedame kalafiorus, užklojame faršo sluoksnį bei apipilame pasiruoštu padažu.
  6. 6. Kepame orkaitėje (160-170 laipsnių temperatūroje), kol dailiai apskrus. Skanaujame!
  7. 7. Patarimas: Patiekiant galite apibarstyti mėgstamu žolelių.

Danute

Pieno kiek reikia? Recepte neįrašytas
Atsakyti

Birutė

Trim nubrauktiems šaukštams miltų, trims šaukštams sviesto reikia dviejų 250 ml stiklinių pieno. Žinoma, pilti pieną ir stebėti maišant.
Atsakyti
Maltos jautienos stir-fry
(1)