Tinginių čeburekai iš vaflių

2025-03-20 Autorius oSkanu.lt

Tinginių čeburekai iš vaflių
Jeigu spėjote pasiilgti nuostabaus čeburekų skonio, bet, kaip ir aš, kartais labai tingite ilgai terliotis su tešla, tai štai jums puikus pasiūlymas - čeburekai pagaminti iš vaflių su faršu. Pasidaryti visai paprasta ir tikrai nemažiau skanu, nei tikrieji čeburekai. Kas ragavo, net nesuprato kur čia skirtumas.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje kiaulienos ir jautienos faršo galite naudoti kalakutienos, vištienos arba avienos faršą.
  • Jei neturite šviežių petražolių, galite naudoti krapus, baziliką arba kalendrą.
  • Vietoje džiovintų čiobrelių tinka rozmarinas, raudonėlis (oregano) arba mairūnas.
  • Jei neturite apvalių vaflių, galite naudoti ir stačiakampius vaflius - tiesiog atitinkamai supjaustykite.
  • Į faršą galite įdėti smulkintų grybų, tarkuotų cukinijų arba morkų papildomam skoniui.
  • Tešlai galite naudoti ne tik karvės pieną, bet ir augalinį pieną, pavyzdžiui, migdolų ar avižų.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Fаršą paruoškite iš anksto ir palaikykite šaldytuve bent 30 minučių, kad skoniai geriau susijungtų.
  • Tešla turi būti vidutinio tirštumo - nei per skysta, nei per tiršta. Jei per tiršta, įpilkite šiek tiek daugiau pieno.
  • Vafliai geriau sugeria tešlą, jei jie yra kambario temperatūros.
  • Kepant čeburekus, stebėkite keptuvės temperatūrą - ji turi būti vidutinė, kad čeburekai apskrustų tolygiai.
  • Iškepus nusausinkite čeburekus ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte perteklinį aliejų.
  • Patiekite karštus su šviežiomis daržovėmis ir mėgstamu padažu.

Ingredientai

    • apvalūs vafliai: 1 pakelio (90 gramų)
    • maltas faršas: 500 gramų (kiaulienos ir jautienos)
    • kiaušiniai: 1
    • svogūnai: 1
    • šviežios. petražolės: žiupsnelio (supjaustytų)
    • džiovinti čiobreliai: žiupsnelio
    • druska
    • juodieji pipirai
    Tešlai:
    • miltai: 400 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • pienas: 300 mililitrų
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ganėtinai smulkiai supjaustome svogūną.
  2. 2. Į faršą sudedame svogūną, įmušame kiaušinį, suberiame pjaustytas petražoles, čiobrelius, pagardiname su druska, juodaisiais pipirais bei viską gerai išminkome.
  3. 3. Tuomet sumaišome visus ingredientus išvardintus tešlai (ją įprastai darau gan skystoką).
  4. 4. Tada imame vieną vaflio lakštą, dedame kupiną šaukštą faršo bei tolygiai paskirstome. Po to ant viršaus uždedame kitą vaflį. Supjaustome perpus arba į 4 dalis (gaunasi trikampiai gabaliukai).
  5. 5. Galiausiai kiekvieną gabaliuką apvoliojame tešloje bei kepame vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Skanaujame!
  6. 6. Patarimas: Nepripilame per daug aliejaus į keptuvę, nes tada čeburėkai gausis riebūs.
Tinginių čeburekai iš vaflių
Tinginių čeburekai iš vaflių
Tinginių čeburekai iš vaflių

Birute

Naudingas
(8)
As darau su taleriais. Skanu 😉
Atsakyti

Čeburaška

Naudingas
(2)
Kaip gana skystokoje tešloje galima apvolioti čeburėkus🤔🤔🤔
Atsakyti

Agnė

Naudingas
(0)
Aš gaminu panašiai tik faršą tepu ant viso lakšto, o tada kitą ant viršaus ir kada pasidaro minkštesni vafliai panardina į tešlą ir į keptuvę. Beje į faršą kiaušinio nededu, o kad vidus čeburekai nebūtų sausas, maišant faršą įpilu truputį vandens. Tikrai skanu.
Atsakyti

Daiva

Naudingas
(0)
Reikia tirštesnę tešlą daryti, ir iškeptus čeburekus dėti ant popierinio rankšluosčio, tada nebus riebūs.
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Lęšių troškinys su mėsa ir daržovėmis
(3)
Keptuvėje kepti mėsos rutuliukai su ruduoju padažu
(5)