Paprasti karbonadai iš faršo, su kiaušiniais ir miltais

2025-03-12 Autorius oSkanu.lt

Paprasti karbonadai iš faršo, su kiaušiniais ir miltais
Paprasti karbonadai iš faršo su kiaušiniais ir miltais - tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris primena mūsų močiučių virtuvę. Šis receptas pasižymi savo paprastumu ir skonio gilumu, nors ingredientų sąrašas yra minimalus. Šie sultingi karbonadai bus puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek savaitgalio vakarienei su šeima. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Nors tradiciškai šiam receptui naudojamas kiaulienos faršas, galite eksperimentuoti su skoniais ir naudoti jautienos faršą arba mišrų kiaulienos ir jautienos faršą (santykiu 50/50). 
  • Vietoje kvietinių miltų galite naudoti kukurūzų miltus, kurie suteiks traškesnę tekstūrą, arba pilno grūdo miltus, kurie bus maistingesni. 
  • Alergiškiems kiaušiniams žmonėms galima kiaušinį pakeisti tirštesniu augaliniu pienu su šlakeliu citrinos sulčių. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Formuojant karbonadus, rekomenduojama rankas šiek tiek sudrėkinti vandeniu - taip faršas mažiau lips prie pirštų ir karbonadus bus lengviau formuoti. Kepant svarbu palaikyti vidutinę temperatūrą, kad karbonadai iškeptų tolygiai ir nesudegintų plutelės. Pirmąją pusę rekomenduojama kepti šiek tiek ilgiau nei antrąją. Jeigu norite dar traškesnės plutelės, prieš kepdami karbonadus galite juos apvolioti duonos džiūvėsėliuose po miltų ir kiaušinio sluoksnio. 

Ingredientai

    • faršas: 500 gramų (naudojau kiaulienos)
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: šiek tiek
    • aliejus (kepimui)
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai paruošiame faršo masę - į kiaulienos faršą beriame druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, viską kruopščiai išmaišome rankomis. Nepamirškite, kad papildomų priedų dėti nereikia, nes norime išlaikyti autentišką kotletų skonį.
  2. 2. Toliau, truputį sudrėkintais pirštais, imame nedidelius faršo kiekius ir formuojame apvalius kamuoliukus. Kiekvieną kamuoliuką būtina švelniai suspausti delnu, kad gautumėte apvalų blyną. Stenkitės, kad blyno storis būtų ne mažesnis nei 0,5 centimetro, bet ir ne per storas - taip užtikrinsite, kad karbonadas iškeps tolygiai.
  3. 3. Paruoštus faršo blynelius pradėsite paniruoti - pirmiausia kiekvieną karbonadą apvoliosite miltuose iš visų pusių. Pasistenkite, kad miltų sluoksnis būtų tolygus, tačiau ne per storas.
  4. 4. Atskirame dubenėlyje išplakate kiaušinį. Miltuose apvoliojus karbonadą, jį panardinate išplaktame kiaušinyje, užtikrindami, kad kiaušinis padengtų visą paviršių.
  5. 5. Keptuvėje įkaitinsite aliejų ant vidutinės ugnies. Karbonadas turėtų čirškėti, kai jį įdedate į keptuvę, bet liepsna neturėtų būti per didelė.
  6. 6. Karbonadus kepate po 7-8 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie įgaus gražią auksinę spalvą. Jeigu karbonadas yra storesnis, kepimo laiką pailginkite dar keliomis minutėmis.
  7. 7. Iškeptus karbonadus būtinai padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
  8. 8. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Paprasti karbonadai iš faršo, su kiaušiniais ir miltais

Anonimė

man skaniau apvolioti dziuveseliuose ir pabaigai uzdeti tuputi tarkuoto surio fermentinio.
Atsakyti

Tiesiog

pritariu Anonimei

Laimutė

Aš į mėsą būtinai dedu svogūno ir česnako
Atsakyti

Rasa

Ir, kaip autorė pastebėjo, gaunate kotletus.
Pica su malta mėsa ir grybais
(1)
Naminis jautienos mėsainis su salotomis
(1)