Paprasti karbonadai iš faršo su kiaušiniais ir miltais - tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris primena mūsų močiučių virtuvę. Šis receptas pasižymi savo paprastumu ir skonio gilumu, nors ingredientų sąrašas yra minimalus. Šie sultingi karbonadai bus puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek savaitgalio vakarienei su šeima.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Nors tradiciškai šiam receptui naudojamas kiaulienos faršas, galite eksperimentuoti su skoniais ir naudoti jautienos faršą arba mišrų kiaulienos ir jautienos faršą (santykiu 50/50).
- Vietoje kvietinių miltų galite naudoti kukurūzų miltus, kurie suteiks traškesnę tekstūrą, arba pilno grūdo miltus, kurie bus maistingesni.
- Alergiškiems kiaušiniams žmonėms galima kiaušinį pakeisti tirštesniu augaliniu pienu su šlakeliu citrinos sulčių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Formuojant karbonadus, rekomenduojama rankas šiek tiek sudrėkinti vandeniu - taip faršas mažiau lips prie pirštų ir karbonadus bus lengviau formuoti. Kepant svarbu palaikyti vidutinę temperatūrą, kad karbonadai iškeptų tolygiai ir nesudegintų plutelės. Pirmąją pusę rekomenduojama kepti šiek tiek ilgiau nei antrąją. Jeigu norite dar traškesnės plutelės, prieš kepdami karbonadus galite juos apvolioti duonos džiūvėsėliuose po miltų ir kiaušinio sluoksnio.
Anonimė
Atsakyti
Tiesiog
Laimutė
Atsakyti
Rasa