Autorius apie receptą
Reklama
Bulvių apkepas su faršu ir pievagrybiais – tai sotus ir gardus patiekalas, tikras komforto maistas, kuriame derinami sluoksniuoti bulvių tarkiai, sultinga maltos mėsos masė ir aromatingi pievagrybiai. Bulvės, įgėrusios prieskoniais pagardintą faršą, tampa minkštos ir kreminės apačioje, o pievagrybiai prideda subtilaus žemiško skonio ir tekstūros. Viršutinis bulvių sluoksnis kepant apskrunda ir įgauna traškią auksinę plutelę, kuri puikiai dera su sultingu įdaru. Šis patiekalas idealiai tinka jaukiems šeimos pietums ar vakarienei, o kiekvienas kąsnis sukuria malonią šilumą ir sotumo jausmą.
Šis bulvių apkepas idealiai dera su gaiviomis
daržovių salotomis arba švelniu grietinės padažu.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje jautienos ir kiaulienos faršo galima naudoti kalakutienos arba vištienos faršą – apkepas bus šiek tiek lengvesnis ir turės švelnesnį skonį.
- Pievagrybius galima keisti rudaisiais pievagrybiais (portabella) arba net smulkintais miško grybais, jei norisi intensyvesnio aromato.
- Grietinę galima pakeisti natūraliu jogurtu be priedų – patiekalas bus gaivesnis ir mažiau kaloringas.
- Vietoje petražolių galima naudoti šviežius krapus ar svogūnų laiškus, kurie suteiks kitokių žalių natų.
- Jei norisi pikantiškumo, galima įmaišyti šiek tiek tarkuoto kietojo sūrio į bulvių sluoksnius.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Bulves sutarkavus būtina bent šiek tiek nuspausti rankomis, kad pašalintumėte perteklinę skystą krakmolo sultį – taip apkepas bus tvirtesnis.
- Apkepui galima naudoti įvairių prieskonių mišinius, pvz., čiobrelius, raudonėlius ar saldžiąją papriką, kad skonis būtų sodresnis.
- Kad viršutinis sluoksnis gražiai apskrustų, galima per paskutines 10 minučių padidinti orkaitės temperatūrą iki 200 °C.
- Kepimo formą patogu iškloti ne tik kepimo popieriumi, bet ir lengvai patepti sviestu ar aliejumi, kad bulvės gražiau apskrustų šonuose.
- Apkepą pravartu šiek tiek atvėsinti (apie 10-15 min.), tada bus paprasčiau pjaustyti gražiais gabalėliais.
Atsiliepimai
Samanta
Atsakyti
Mari
Zita Leonavičienė
Atsakyti
Kristina
Atsakyti
Mari
Atsakyti
As
Atsakyti
Janina
Atsakyti
Vijoleta