Bulvių apkepas su faršu ir pievagrybiais

2018-04-28 Autorius Andželikos virtuvėlė

Bulvių apkepas su faršu ir pievagrybiais
Bulvių apkepas su faršu ir pievagrybiais – tai sotus ir gardus patiekalas, tikras komforto maistas, kuriame derinami sluoksniuoti bulvių tarkiai, sultinga maltos mėsos masė ir aromatingi pievagrybiai. Bulvės, įgėrusios prieskoniais pagardintą faršą, tampa minkštos ir kreminės apačioje, o pievagrybiai prideda subtilaus žemiško skonio ir tekstūros. Viršutinis bulvių sluoksnis kepant apskrunda ir įgauna traškią auksinę plutelę, kuri puikiai dera su sultingu įdaru. Šis patiekalas idealiai tinka jaukiems šeimos pietums ar vakarienei, o kiekvienas kąsnis sukuria malonią šilumą ir sotumo jausmą.

Redakcijos komentaras - apkepas idealiai dera su gaiviomis daržovių salotomis arba švelniu grietinės padažu.
Nurodyti ingredientų kiekiai yra skirti 24-26 centimetrų skersmens formai.

Daugiau idėjų ką pagaminti iš maltos mėso galite rasti čia

Ingredientai

    • Bulvės: 10 vnt. (vid. dydžio)
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Faršas: 500 g (jautiena ir/ar kiauliena)
    • Pievagrybiai: 200 g
    • Morkos: 2 vnt.
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Grietinė: 2-3 valg. š.
    • Druska
    • Pipirai
    • Smulkintos petražolės
    • Aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių faršą apkepame keptuvėje su prieskoniais (aš kepu be aliejaus), prieš pabaigą įmaišome 1-2 valgomuosius šaukštus grietinės, susmulkintų petražolių bei dar šiek tiek patroškiname. Suberiame į dubenį bei padedame į šalį.
  2. 2. Tuomet morkas nuskutame, sutarkuojame stambios tarkos pagalba, svogūną supjaustome bei apkepame kartu su morkomis, kol suminkštės.
  3. 3. Apibarstome druska bei pipirais.
  4. 4. Tada kitoje keptuvėje šiek tiek apkepame supjaustytus pievagrybius, taip pat apibarstome druska bei pipirais, įmaišome 1 valgomąjį šaukštą grietinės.
  5. 5. Po to bulves nuskutame.
  6. nuskutamos bulvės
  7. 6. Sutarkuojame bulves stambios tarkos pagalba, šiek tiek nusunkiame rankomis, įmušame kiaušinius, beriame druską, pipirus ir išmaišome.
  8. 7. Formą išklojame su kepimo popieriumi, sudedame pusę bulvių masės, ant jos – faršą, paskui dedame morkų ir svogūnų sluoksnį, ant jo – pievagrybius.
  9. 8. Pabaigoje suberiame likusias sutarkuotas bulves.
  10. 9. Kepame iki 180-190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 65-75 minutes.
  11. 10. Patiekiame su salotomis arba grietine. Skanaujame!

Samanta

Mano vyras be bulvių neišgyventų. Taigi, dažnai tenka pasukti galvą ką naujo iš jų pagaminti. Sugundė šis receptas ir nieko nelaukusi puoliau gaminti. Ir žinot ką? Geriau būčiau negaminus, nes dabar neatstoja ir vis zyzena, kad iškepčiau. Tikrai skanus patiekalas ir pamalonins kiekvieno bulvių mylėtojo gomurį.
Atsakyti

Mari

O kiek daug maz bulviu mases gaunasi is 10 bulviu?

Zita Leonavičienė

Gera įdėja savaitgalio pietums😉.
Atsakyti

Kristina

Labai skanus apkepas. Gaminu jau ne pirma karta. 👍
Atsakyti

Mari

O kiek is 10 bulviu daug maz gramu gausis bulviu? Nes perku jau tarkuota bulve
Atsakyti

As

Darau panašiai. Tik kepu keptuvėje iš abiejų pusių po 8-10 min
Atsakyti

As

Darau panašiai. Tik kepu keptuveje iš abiejų pusiyu pi 8-10 min.
Atsakyti

Janina

Ar būtina viską atskirai pakepinti? Manau viskas turėtų iškepti kartu su bulvėmis per 1,30 val.
Atsakyti

Vijoleta

Ir man atrodo, kad jau faršo tikrai nereikia apkepti, išbėgs visos sultys ir išsausės mėsa, net kepdama keptuvėje niekada faršo neapkepinu.