Bulvių suktinukai su mėsa - faršu

2023-11-22 Autorius oSkanu.lt

Bulvių suktinukai su mėsa - faršu
Bulvių suktinukai su mėsa – tai gardus ir sotus patiekalas, kuris sujungia švelnias virtas bulves su skaniu mėsos įdaru. Faršas sumaišomas su grietine ar kefyru ir prieskoniais, suteikiant įdarui skanų ir sultingą skonį. Bulvės apgaubia mėsos įdarą, formuojant suktinukus, kurie kepami du kartus - apskrudinami keptuvėje, o tuomet perkeliami į orkaitę, kad įdaras turėtų galimybę pilnai iškepti. Bulvių suktinukai su mėsa yra lengvai traškūs išorėje ir minkšti viduje, su puikiu skonio deriniu, kur bulvių švelnumas puikiai dera su mėsos intensyvumu. Šie suktinukai puikus pagrindinis patiekalas, patiekiamas su šviežiomis salotomis, grietine arba mėgstamu padažu.

Redakcijos komentaras - šio patiekalo gamybos išmokė močiutė ir dažnai šitaip gaminu. Ingredientų visiškai nedaug ir jie patys paprasčiausi, tačiau tarpusavyje sukuria vieną bendrą fantastišką skonį. 

Ingredientai

    • Bulvės: ~500-600 g
    • Kiaušiniai: 1 vnt. (žalias)
    • Kvietiniai miltai: ~100-150 g
    • Faršas: 500 gr (naudoju maišytą jautienos ir kiaulienos)
    • Augalinis aliejus (kepimui)
    • Šaltas vanduo (arba kefyras, arba grietinė)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Bulves išvirti su lupenomis, atvėsinti, nulupti ir sutarkuoti stambia tarka.
  2. 2. Tuomet įdėti druskos, pipirų, įmušti vieną kiaušinį bei miltų.
  3. 3. Tada į pasirinktą faršą dėti druskos, pipirų, prieskonių ir šalto vandens arba kefyro, arba grietinės, kad būtų sultingiau.
  4. 4. Iš tešlos iškočioti dešrelę ir supjaustyti ją gabaliukais.
  5. 5. Po to ant paplotėlio dėti sluoksnį pasiruošto faršo, viename krašte paliekant 1–1,5 cm laisvos vietos.
  6. 6. Paplotėlį su faršu sandariai susukti į suktinuką, laisvą tešlos kraštą prispausti.
  7. 7. Paskui suktinukus iš abiejų pusių apkepti keptuvėje su įkaitintu aliejumi, kol apskrus.
  8. 8. Suktinukus sudėti į kepimo formą ir dėti į orkaitę, įkaitintą iki 200 C temperatūros bei kepti maždaug 15-20 min.
  9. 9. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, galims, jeigu tik norisi, pabarstyti tarkuotu sūriu.
Bulvių suktinukai su mėsa - faršu
Bulvių suktinukai su mėsa - faršu
Bulvių suktinukai su mėsa - faršu
Bulvių suktinukai su mėsa - faršu

Inga Naujokaitiene

Naudingas
(80)
As tarkuoju ir per smulkia tarka saltas virtas bulves,nebutina malti
Atsakyti

Angelė

Naudingas
(2)
Geriau kepti su virtos mėsos faršu ir nereiks dukovkės
Atsakyti

Olga

Naudingas
(5)
Aš taip kepu keptuvėje , čia kaip čičinsko kepsnys.
Atsakyti

Nijole

Naudingas
(7)
Čičinsko kepsnys yra visiškai kitas patiekalas, kuris gaminamas iš mėsos. NEMAIŠYKITE.

Maryte

Naudingas
(9)
čia Čičinsko kepsniai tas pats receptas
Atsakyti

Birutė

Naudingas
(2)
Teisingai čia čičinsko kepsniai

Alicija

Naudingas
(25)
Šiandien pabandžiau padaryti pagal receptą. Isdziuvo jie man. Galvoju būčiau keptuvėje iškepus butų skanu
Atsakyti

Rita

Naudingas
(9)
Gerai, kad pasakėt

Julia

Naudingas
(8)
as tai sudėjus i kepimo formą uzdengiu folija ir kepu 15-20 min., paskui nuemus foliją dar 5-10min.Tada suktinukai buna sultingi

Rita

Naudingas
(2)
Jo jo, orkaitėj visada apdžiūva, kad ir bulves kepam, jos visada apdžiūva ir jokio skonio, geriau keptuvėj...

Vaiva Valančiūtė

Naudingas
(9)
Viliojančiai atrodo, paprasta gaminti, tad bandysim kažką naujo. Ačiū
Atsakyti

Nijole

Naudingas
(5)
Ačiū už receptą bus pabandyta
Atsakyti

Janina

Naudingas
(9)
Ačiū už recepta. Labai skanus ir nesudetingas patiekalas. Tikrai siulau visiems išbandyti.
Atsakyti

Regina

Naudingas
(13)
Truputi kitaip negu "zemaiciu blynai" ,būs idomu isbandyti
Atsakyti

Regina Valanceviciene

Naudingas
(3)
Labai skanu
Atsakyti

Marina

Naudingas
(7)
Naudinga
Atsakyti

Marina

Naudingas
(4)
Būtinai gaminsiu
Atsakyti

Elena Naudinskienė

Naudingas
(8)
Pavyko tai labai skaniai :) ačiū
Atsakyti

Ramunele

Naudingas
(15)
O butina keptuveje apkepinti?
Atsakyti

Zofija

Naudingas
(8)
Ačiū, bus išbandyta
Atsakyti

RIMANTA NIUKLIENĖ

Naudingas
(13)
Išbandysim.
Atsakyti

Julia

Naudingas
(21)
Seniai kepu tokius kepsniukus.Tik virtas bulves malu per mesmale. Tik nesuprantu kam tas vanduo ar kefyras cia-jug tesla išskysteja ir turi dadet nemazai miltu
Atsakyti

RitA

Naudingas
(20)
Vanduo ar grietine dedasi į faršą, kad sultigesne mesyte būtų, kai iškeps.

Roma

Naudingas
(11)
Grietine deda i malta mesyte.

Albina

Naudingas
(7)
Vanduo ar kefyras pilasi į maltą mėsą,o ne į tešlą.

Vitalija

Naudingas
(11)
Kefyrą ar vandeni reikia įdėti į mėsos įdarą

Julita Čeponytė

Naudingas
(9)
Juk aiškiai parašyta, kad į mėsą pilt vandenį ar kefyrą, o ne į bulvių masę. 😀👌 Paskaitykite dar kartą 🙂👍💪

Laima

Naudingas
(1)
Truputėlį nedaskaitėt : vanduo arba kefyras pilamas ne į tešlą , o į faršą . Net ir kepant kotletus taip daroma , bet geriausia - vienas -du šaukštai grietinės , arba majonezo

diroma

Naudingas
(1)
Į mėsą reikia pilti, ne į tešlą ;-)

Rasa

Naudingas
(0)
Vandenį ar kefyrą pila į faršą, ne į bulvių tešlą.
Bulvių suktinukai su mėsa - faršu

Irena Striogiene

Naudingas
(65)
O man labiau patiko per mėsmalę maltos bulvės
Atsakyti

Irena

Naudingas
(11)
man irgi geriau mėsmale maltos bulvės.

Paulina Abraitiene

Naudingas
(32)
Skanu ir šventiška!!0
Atsakyti

Birutė Mozuraitytė-Bulzgienė

Naudingas
(88)
Pabandysiu.
Atsakyti

Grupės narys

Naudingas
(0)
Pabandykit

Nijolé Susinskienè

Naudingas
(60)
Išbandysiu
Atsakyti

Vilija

Naudingas
(33)
Paragausim
Atsakyti

Laimutė Januškienė

Naudingas
(15)
Ačiū už receptą .
Atsakyti

Virginija Baltariene

Naudingas
(32)
Pabandysiu
Atsakyti

Gintas Umbrasas

Naudingas
(41)
Tai naujiena -Žemaičių blynai ir tiek.Tiesa dar galima susukt i rutuliukus ir kepti frit....
Atsakyti

Regina Pupšiene

Naudingas
(26)
Tikrai taip

Nešeimininkė

Naudingas
(12)
Man atrodo - ne visai tas pat. Žemaičių blynuose naudojama virta mėsa, o čia - šviežia.

Vida

Naudingas
(9)
Bet į žemaičių blynus dedasi virtas faršas, o čia žalias. Čia kažkas panašaus į švilpikus, tik vyniojasi paprasčiau.

Ramunele

Naudingas
(16)
Žemaičių blynuose ne farsas, o virta mesa

Regina Pupšiene

Naudingas
(17)
Išbandysim
Atsakyti

Laima Serepkiene

Naudingas
(31)
Ačiū už receptą
Atsakyti

Laimutė Paltanavičiene

Naudingas
(4)
Ačiū už receptą
Atsakyti

Laimutė Januškienė

Naudingas
(12)
Ačiū už receptą 👍
Atsakyti

Jolanta Cesnauskiene

Naudingas
(16)
Bandysim
Atsakyti

goda

Naudingas
(9)
Reikes pasigaminti
Atsakyti

Angelija

Naudingas
(0)
Pabandykit kažkokią dalį miltų pakeisti krakmolu. Aš taip darau ir skanūs suktinukai gaunasi. :)
Atsakyti

Nyctereutes

Naudingas
(0)
O kažin ar galima vietoj tarkavus tiesiog sugrūsti? Ar bus bloga konsistencija? Būtų lengviau.
Atsakyti

Rūta

Naudingas
(0)
Aš bulves kol dar karštos, sugrūdžiu, greičiau gaunasi
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Kitokie - tinginių ar ponių? - cepelinai
(33)
Bulvių užkepėlė su mėsos kukuliukais
(8)