500 g faršo ir žalios bulvės: štai ką aš paruošiu per artimiausius kviestinius pietus

2019-08-21 Autorius oSkanu.lt

500 g faršo ir žalios bulvės: štai ką aš paruošiu per artimiausius kviestinius pietus
Tai sodrus ir maistingas patiekalas, kuris neabejotinai nustebins savo skoniu ir išvaizda. Paplotėlis pagamintas iš mėsos, sumaišytos su prieskoniais, suformuojamas į ploną sluoksnį. Ant viršaus dedamas švelnus virto kiaušinio ir karamelizuotų svogūnų mišinys, kuris suteikia papildomo skonio ir kreminio įspūdžio. Toliau uždengiama smulkiai tarkuotomis bulvėmis, kurios kepant tampa minkštos ir viskas gausiai apibarstoma tarkuotu sūriu, kuris ištirpsta ir sukuria skanų sūrio sluoksnį. Šis maltos mėsos ir bulvių patiekalas yra puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei, puikiai derantis su šviežiomis salotomis ar mėgstamu padažu.

Redakcijos komentaras - labai skanus patiekalas, kai pritrūksta minčių ką gaminti iš faršo. Vienas iš šių "kupstelių" įdaro elementų yra bulvės. Būtent jų dėka nereikia atskirai ruošti garnyro šiems neįprastiems "kotletams" (jei taip galima pavadinti). Tačiau jeigu norisi, gardu šalia patiekti šviežių daržovių salotas. 

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Bulves apvirti, tik kol bus pusiau paruoštos (paskui jos dar apkeps orkaitėje). Atvėsinti bulves ir stambiai jas sutarkuoti.
  2. 2. Bulves perkelti į dubenį, dėti vieną valgomąjį šaukštą majonezo, berti druskos ir pipirų pagal skonį. Gerai išmaišyti.
  3. 3. Svogūnus nulupti ir ganėtinai smulkiai sukapoti. Kepti įkaitintoje keptuvėje kol švelniai paruduos.
  4. 4. Kiaušinius išvirti, atvėsinti ir smulkiai supjaustyti. Prie kiaušinių dėti šiek tiek majonezo ir išmaišyti. Taip pat sudėti apkeptus svogūnus.
  5. 5. Smulkiai sutarkuoti fermentinį sūrį.
  6. 6. Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi ir ištepti nedideliu kiekiu aliejaus.
  7. 7. Faršą pagardinti prieskoniais ir išdėlioti ant skardos formuojant plonus paplotėlius, ne storesnius nei 1 centimetro. Mėsos paplotėlius stengtis daryti vienodo dydžio, paliekant tarp jų šiek tiek laisvos vietos.
  8. 8. Ant mėsos paplotėlių dėti kiaušinių ir svogūnų masės, uždėti tarkuotų bulvių šiek tiek ir viską apibarstyti tarkuotu sūriu.
  9. 9. Kepti patiekalą iš anksto įkaitintoje iki 180 C temperatūros orkaitėje maždaug 30 minučių. Gardu patiekti su šviežiomis daržovėmis.

Tai kur dedame kiaušinius virtus
Atsakyti

Viskas parašyta. Skaitykit iki galo.

Zita Januskeviciene

Kas cia per receptas ? Visiškai neaišku kaip gaminti. Baisu...
Atsakyti

baba.

tai kur tos bulvės pasidėjo?
Atsakyti

seimininke

nejaugi , taip nieko ir nesuprantat . Viskas kuo puikiausiai parasyta , nereikia ieskoti priekabu .

undefined

atidziau skaitykit

Zofija

NNesupratau jūsų recepto eigos
Atsakyti

Nijole

Nereiketu is viso rasyti, negu toks jovalas pateiktas !!!
Atsakyti

Arvydas

Gal ir įdomus receptas, bet taip ir neparašėte, kur ir kada dėti sutarkuotas bulves, kiaušinius, keptus svogūnus ......
Atsakyti

Kristina

Nesuprantu kam virti kiaušiniai, jei po to reikia ilgokai kepti, nes mėsa žalia
Atsakyti

neseimininke

logikos yra - i zrazus irgi dedamas virtas kiausinis

Aurelija

Kažkokia nesąmonė, žmogus neskaito ką rašo, o gal įdomus jai komentarai.
Atsakyti

Reikia išsididinti paveikslėlį ir matyti kaip viskas susluoksniuota, aš sumaišiau svogūnus morkas (pakepinti), sūrį majonezą ir dedu ant kepsnių, kepu orkaitėj. 🤗
Atsakyti

Aurelija

Kam virti kiaušiniai, jei faršas nekeptas? Gal aš ko nežinau?
Atsakyti

Jūratė Sosnienė

Tai kad ir bulviu nedejo.. tik suriu tarkuotu ant farso paploteliu.. Juokingai kazkaip i pabaiga ..
Atsakyti

Ramute Mikuleviciene

Bulves liko patogiame dubenėlyje

Janina

Labai nevykusiai parašytas receptas,bijau mėginti...
Atsakyti

Dalina

Pažiūrėkit foto ir pirmyn..............
Atsakyti

Kristina Saukliene

Taip kol faršas kepa suvalgom bulves,kiaušinius svogunus,svečiams iškepam farša su suriu
Atsakyti

Dalia

O bulvės, jiaušiniai ir svogūnai kęliauja į šiukšlių dėžę???? SUPERINIS RECEPTAS🤣🤣🤣
Atsakyti

Virginija

atrodo kad nebaigtas receptas? ar sudeti bulves ir kiausini i farsa ? jei ne-tai ka su jais daryti? cirkas o ne receptas
Atsakyti

Laima

Pritariu nieko nesupratau

Getė

Ko nesuprasti, ant faršo dedame keptus svogūnus, kiaušinių sluoksnį, bulves ir ant viršaus sūris... Štai ir viskas.

Dangiruta

O man įdomu, kur reikia sudėti kepintus svogūnus ir virtus kiaušinius. Nieko apie juos neparašyta. Receptas nepilnas ir neaiškus.
Atsakyti

Diva

O kas čia per nesąmonė- virtus kiausinius dar kepti orkaitėje.?Tai gal žalią kiaušimį įdaužti į tarkuotas bulves?
Atsakyti

Laimada

Kažkas nelabai aišku bet jug galima viską padaryti kaip norime ir bus skanu
Atsakyti

DANA

Na čia iš kažkur netiksliai verstas receptas 😀. Galiu pasiūlyti savo. Produktai: nedidelis kopūstas; faršas; apvirtos ir stambiai sutarkuotos bulvės; 3 kiaušiniai; apkepinti svogūnai. Iš kopūsto lapų darome pagrindą- į jį dedame faršą, suminkytą su bulvėmis, svogūnais ir nevirtais kiaušiniais bei trupučiu majonezo.Padarome plonus lizdelius. Į juos dedame maltų grybų ar pievagrybių. Dedame ant kepimo popieriaus įpylę šiek tiek vandenuko ir trupučiu sviesto. Uždengiame sandariai. Kepame 20-30 min. 180 laipsnių orkaitėje. Atidengę pabarstpme tarkuotu sūriu pagal skonį ir valgome. Prieskoniai faršui kaip įprastai. Skanu tikrai😀
Atsakyti

Irena

Geriausiai kepti taip kaip pats išmano,o ne taip kaip kas rašo nes išeis nekaip.🤣
Atsakyti

Halina Stakauskiene

O kur pasislėpė svogūnai ir kiaušiniai?
Atsakyti

Vilma Gončarovienė

Tikriausiai po bulvėmis

ZIlvinas Ir Gintare Dambrauskai

Nieko nesupratau kur kiausinius deti kur svogunus kur bulves???
Atsakyti

Janina Stankienė

Mano skaičius 16
Atsakyti

Ramune Mazuliene

Manau, kad sumaišoma bulvės, kiaušiniai ir majonezas, ir dedama ant faršo. Pakepam 15 min. ir tik tada barstom tarkuotą sūri. Ir kepam dar 15 min. nes sūris greitai išsilydo.
Atsakyti

Aušra

O svogūnai kepinti kur keliauja?

Astra Balaneviciene

Visiškai nesupratau kur ką dėti gavosi neaišku kas nuotrauka neatitinka recepto.
Atsakyti

Ona Ardinskaitė

Ir man liko visiškai neaišku - kur sudėti beveik pusė produktų? Kaži ar recepto autorė nebuvo ''apsivalgiusi'' tokiu produktu.
Atsakyti

Elena

Suvelta kaip pakulu kuodas. Narpliok kaip nori. Is praktikos mamau dedam farsa, paskui paruosta mase ir i orkaite. Uz koki 30 min kai apkepa dedam suri.

Jonas

pamirso autore ir bulves ir svogunus,nu bet is fotkes viskas aisku.. :)

a

super

Aušra

Nelabai ir aš supratau kokia tvarka ir kur dėti likusius produktus? Sūrį tarkuotą tai ant viršaus,kaip rašė,i kur kiti keliauja...
Atsakyti

Eilės tvarka kai parašyta mėsa,bulvės.kiaušiniai,svogūnai, sūris išeitu taip

Vaidas

Bulves kiaušiniai svogūnai majonezas sumaišome ir dedame ant faršo o vėliau sūrį. Taip turėtų būti man atrodo 👍
Atsakyti

Audrone Rasickiene

Šitiek klausimų,kur atsakymai!? Ar svarbu bet ką prirašyti,tuom ir baigta!?
Atsakyti

Vyts

tai, kad čia viskas aišku, kas bent žalią supratimą turi apie maisto gaminimą. Turėtų būti liuks.

Frėja

Aha,taip ir liko neaišku su kitais produktais🤔🤔
Atsakyti

Rūta Jokubauskaitė Narvilienė

Svarbu gera idėja,omes darysim ,kaip geriau
Atsakyti

Vilija

Kažkoks nesusipratimas.
Atsakyti

Regina

Nesupratau kur bulves ir svogūnus su kiaušiniais dėti
Atsakyti

Vida

Taigi matosi viskas nuotraukoje,visko deti is eiles tik as darau i delna padarius mesos blyna ir dedu ivairaus idaro ,o kepu aukstesniais krastais skardoje viena prie kito sudejus,o baigiant kepti uzdedu tarkuota suri

Vita

Kažkoks jovalas gaunasi.
Atsakyti

Elvyra Astrauskienė

Gera šeimininkė niekada neišduoda tikro recepto,kažką kažkur nuslepia ir čia tas pats darykit kaip norit,kad svečiai pietumis būtų patenkinti.😁
Atsakyti

ELVYRA RADZEVIČIENĖ

Galų gale,koks skirtumas...:)...produktai patiekti...o jau visa kita ,kiekvienos šeimininkės fantazija...:)...
Atsakyti

Violeta

Kažkokia netikusi šeimininkė, suprask kaip nori, belieka improvizuoti ...
Atsakyti

Zita

Gaminau. Šeimynai nepatiko
Atsakyti

Osvadas

Gaminau. Daugiau negaminsiu. Neskanu žalia bulvė ir pats kepsnys.
Atsakyti

Nijolė

GERAS RECEPTAS.VISKAS AIŠKEJ APRAŠYTA.REIK ATIDŽIAU SKAITYTI.PO TO REPLIKOTI NESAMONES.
Atsakyti

Zuzu

Patiektas gal ir nieko, bet kam tie kiausiniai virti? Užtenka keptų svogunu
Atsakyti

Skaitytoja

Toms, kurios nesuprato - paskaitykit 8-ą punktą
Atsakyti

Skaitytoja

Perskaitykite 8-ą punktą - parašyta, kur dėti svog.,kiaušinius, bulves...
Atsakyti

Juzė

Viskas aiškiai parašyta, gal ne visą receptą perskaitote.
Atsakyti
Įdarytas baklažanas su faršu ir sūriu
(1)