Balandėliai karšto oro gruzdintuvėje

2024-10-20 Autorius Laura Dubauskaitė

Balandėliai karšto oro gruzdintuvėje
Šie balandėliai su kininio kopūsto lapais, kepti karšto oro gruzdintuvėje – sultingas ir kvapnus patiekalas, praturtintas subtiliu, prieskoniais gardintu mėsos ir ryžių įdaru. Kininis kopūstas, trumpai apvirtas ir suminkštėjęs tiek, kad būtų lengvai susukamas su mėsos įdaru, o kepimo metu susigeria su padažu, suteikdamas patiekalui ypatingo švelnumo ir skonio. Padažas, kuriame balandėliai kepa, sukuria maloniai aromatingą pagrindą, užtikrindamas, kad kiekvienas kąsnis būtų minkštas ir prisotintas skonio. Tai puikus pasirinkimas tiems, kas nori mėgautis tradicinių balandėlių variantu su šiek tiek kitokia, lengvesne tekstūra.

Redaktorės Vaidos komentaras - kadangi karšto oro gruzdintuvės šiek tiek skiriasi savo techniniais duomenimis, nepamirškite patikrinti ar balandėliai  pakankamai suminkštėję ir išsitroškinę. Jeigu norėsis papildomo minkštumo, balandėlius galima baigti troškint paprastame puode. 

Ingredientai

    • Kininis kopūstas: 1 vnt.
    • Malta mėsa: 0,5 kg.
    • Ryžiai: ~130 g (virti)
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    Padažui:
    • Grietinė: 4 valg. š.
    • Miltai: 2 valg. š. 
    • Pomidorų padažas: 4 valg. š.
    • Druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kininio kopūsto lapus atskirti, išpjauti kietąsias dalis ir sudėti į puodą su vandeniu. Lapus reikia gerai apvirti, kad jie būtų minkšti.
  2. 2. Mėsą dėti į dubenį, šalia sudėti virtus ryžius, smulkiai pjaustytą svogūną, pagardinti druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti.
  3. 3. Padažui visus ingredientus sumaišyti dubenėlyje.
  4. 4. Į apvirto kopūsto lapus dėti paruošto mėsos įdaro ir standžiai susukti.
  5. 5. Susuktus balandėlius sudėti į formą aukštesniais kraštais ir užpilti paruoštu padažu. Balandėliai turėtų pasislėpti padaže.
  6. 6. Kepti 200 C temperatūroje 15 min.
  7. 7. Tuomet balandėlius apversti ir kepti dar 15 min.
Recepto autorius Laura Dubauskaitė
Senovinis sultingas maltos mėsos kepsnys - netikras zuikis su glazūra
(5)