Traškūs Škotiški kiaušiniai su kiaulienos faršu

2025-03-07 Autorius oSkanu.lt

Traškūs Škotiški kiaušiniai su kiaulienos faršu
Šį kartą pamėginau škotiškus kiaušinius pagaminti naujai, kad išorė būtų kuo traškesnė. Jeigu nebežinote ką pasigaminti iš faršo, tai šis pasirinkimas labai geras. :) Mano šeima sakė, kad seniai tokios skanios vakarienės nebuvo.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Nors originalus receptas naudoja kiaulienos faršą, galite eksperimentuoti ir su jautienos, vištienos ar kalakutienos faršu. Taip pat galima naudoti mišrų faršą (pvz., kiaulienos ir jautienos). Vietoje panko džiūvėsėlių galima naudoti įprastus maltos duonos džiūvėsėlius, nors panko suteikia ypatingą traškumą. Petražoles galima pakeisti krapais arba baziliku, o čiobrelį - rozmarinu ar mairūnu. Jei norite aštresnio skonio, į faršą galite įdėti smulkintų aitriųjų paprikų arba kajeno pipirų. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norėdami pasiekti geriausių rezultatų, stenkitės, kad faršo sluoksnis aplink kiaušinį būtų vienodo storio. Tai užtikrins tolygų iškepimą. Jei turite termometrą, patikrinkite, ar faršo vidinė temperatūra pasiekė 75°C - tai užtikrins saugų vartojimą. Prieš apvoliojant kiaušinius su faršu džiūvėsėliuose, galite juos trumpam (apie 15-20 minučių) padėti į šaldytuvą - taip jie geriau išlaikys formą kepimo metu. Kepant stebėkite aliejaus temperatūrą - ji neturėtų būti per aukšta, kad faršas spėtų iškepti, o džiūvėsėliai nesudegtų. 

Ingredientai

    • kiaušiniai: 7
    • petražolės: 1 pundelio
    • čiobrelis: 2 šakelių
    • kiaulienos faršas: 500 gramų
    • miltai: 2 šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • malti pipirai: žiupsnelio
    • kiaulienos prieskoniai: pagal skonį
    • panko džiūvėsėliai: 350 gramų
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia 5 kiaušinius išvirkite pagal savo poreikį (jeigu mėgstate skystesnius, verdame 3,5 minutės, jeigu kietesnius - tai maždaug 5 minutes).
  2. 2. Išvirusius kiaušinius sudedame į ledinį vandenį.
  3. 3. Kol kiaušiniai vėsta vandenyje, susismulkinkite petražoles ir čiobrelių lapelius.
  4. 4. Tada į dubenį dėkite kiaulienos faršą, susmulkintas žoleles, prieskonius ir gerai išmaišykite.
  5. 5. Padalinkite faršą į penkias lygias dalis.
  6. 6. Tuomet nulupkite kiaušinius.
  7. 7. Iš faršo formuokite blyną, į centrą dėkite vieną kiaušinį ir suformuokite apvalų kamuoliuką. Šitaip padarykite su visais kiaušiniais.
  8. 8. Į skirtingas lėkštes suberkite miltus bei džiūvėsėlius, bei plaktus 2 kiaušinius.
  9. 9. Tada suformuotą kamuoliuką pavoliokite miltuose, plaktame kiaušinyje ir po to džiūvėsėliuose.
  10. 10. Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir dėkite pasiruoštus kamuoliukus. Virkite vis pavartydami, kol apskrunda bei faršas iškepa. Tai užtrunka maždaug 8 minutes.
  11. 11. Iškepusius kamuoliukus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingą aliejaus perteklių.
  12. 12. Labai skanu patiekti su įvairiausiomis salotomis ir mėgstamu padažu. Skanaus!
Traškūs Škotiški kiaušiniai su kiaulienos faršu

Atsakinėjama į Komentarą

Čičinsko kepsnys su faršu 🍽
(1)
Keptas įdarytas moliūgas su mėsa
(1)
Vištienos faršo kotletai su pievagrybiais
(5)