Šį kartą pamėginau škotiškus kiaušinius pagaminti naujai, kad išorė būtų kuo traškesnė. Jeigu nebežinote ką pasigaminti iš faršo, tai šis pasirinkimas labai geras. :) Mano šeima sakė, kad seniai tokios skanios vakarienės nebuvo.
1. Pirmiausia 5 kiaušinius išvirkite pagal savo poreikį (jeigu mėgstate skystesnius, verdame 3,5 minutės, jeigu kietesnius - tai maždaug 5 minutes).
2. Išvirusius kiaušinius sudedame į ledinį vandenį.
3. Kol kiaušiniai vėsta vandenyje, susismulkinkite petražoles ir čiobrelių lapelius.
4. Tada į dubenį dėkite kiaulienos faršą, susmulkintas žoleles, prieskonius ir gerai išmaišykite.
5. Padalinkite faršą į penkias lygias dalis.
6. Tuomet nulupkite kiaušinius.
7. Iš faršo formuokite blyną, į centrą dėkite vieną kiaušinį ir suformuokite apvalų kamuoliuką. Šitaip padarykite su visais kiaušiniais.
8. Į skirtingas lėkštes suberkite miltus bei džiuvėlėlius, bei plaktus 2 kiaušinius.
9. Tada suformuotą kamuoliuką pavoliokite miltuose, plaktame kiaušinyje ir po to džiūvesėliuose.
10. Prikaistuvyje įkaitinkite aliejų ir dėkite pasiruoštus kamuoliukus. Virkite vis pavartydami, kol apskrunda bei faršas iškepa. Tai užtrunka maždaug 8 minutes.
11. Iškepusius kamuoliukus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingą aliejaus perteklių.
12. Labai skanu patiekti su įvairiausiomis salotomis. Skanaus!
13. Rekomendacija: Daugiau receptų iš faršo rasite: Faršo patiekalai.