Šį kartą pamėginau škotiškus kiaušinius pagaminti naujai, kad išorė būtų kuo traškesnė. Jeigu nebežinote ką pasigaminti iš faršo, tai šis pasirinkimas labai geras. :) Mano šeima sakė, kad seniai tokios skanios vakarienės nebuvo.
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors originalus receptas naudoja kiaulienos faršą, galite eksperimentuoti ir su jautienos, vištienos ar kalakutienos faršu. Taip pat galima naudoti mišrų faršą (pvz., kiaulienos ir jautienos). Vietoje panko džiūvėsėlių galima naudoti įprastus maltos duonos džiūvėsėlius, nors panko suteikia ypatingą traškumą. Petražoles galima pakeisti krapais arba baziliku, o čiobrelį - rozmarinu ar mairūnu. Jei norite aštresnio skonio, į faršą galite įdėti smulkintų aitriųjų paprikų arba kajeno pipirų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norėdami pasiekti geriausių rezultatų, stenkitės, kad faršo sluoksnis aplink kiaušinį būtų vienodo storio. Tai užtikrins tolygų iškepimą. Jei turite termometrą, patikrinkite, ar faršo vidinė temperatūra pasiekė 75°C - tai užtikrins saugų vartojimą. Prieš apvoliojant kiaušinius su faršu džiūvėsėliuose, galite juos trumpam (apie 15-20 minučių) padėti į šaldytuvą - taip jie geriau išlaikys formą kepimo metu. Kepant stebėkite aliejaus temperatūrą - ji neturėtų būti per aukšta, kad faršas spėtų iškepti, o džiūvėsėliai nesudegtų.
Atsakinėjama į Komentarą