Jautienos faršo kukuliai pomidorų padaže su bazilikais

2025-02-24 Autorius oSkanu.lt

Jautienos faršo kukuliai pomidorų padaže su bazilikais
Šis klasikinis jautienos faršo kukulių receptas su aromatingų bazilikų ir pomidorų padažu yra tobulas pasirinkimas jaukiai šeimos vakarienei. Sultingi, minkšti kukuliai, paskaninti kruopščiai parinktais prieskoniais ir aplieti švelniai rūgštelėju pomidorų padažu, sukuria harmoningą ir sodrų skonį. Šis patiekalas puikiai dera su įvairiais garnyrais - nuo tradicinių bulvių košės iki šviežių makaronų ar grūdų. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 
  • Jautienos faršą galima pakeisti kiaulienos ir jautienos faršo mišiniu (santykiu 50:50).
  • Vietoje Himalajų druskos tinka įprasta jūros druska.
  • Pankolio sėklas galima pakeisti kmynais arba anyžių sėklomis.
  • Sezamo sėklas galima pakeisti smulkintais kepintais migdolais arba moliūgų sėklomis.


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

 
  • Formuojant kukulius, rankas galima šiek tiek sudrėkinti vandeniu - taip mėsa mažiau lips.
  • Prieš kepimą kukulius galima 30 minučių palaikyti šaldytuve - taip jie geriau išlaikys formą.
  • Kepant svarbu neperkrauti keptuvės - tarp kukulių turi likti šiek tiek vietos.
  • Troškinti rekomenduojama ant vidutinės ugnies, kad mėsa išliktų sultinga.

Kalorijos
 
  • Bendras patiekalo kaloringumas: 1250 kcal
  • Vienos porcijos kaloringumas (4 porcijoms): 312.5 kcal

Ingredientai

    • jautienos faršo: 300 gramų
    • kiaušinių: 1
    • Himalajų druskos: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • įvairių pipirų mišinio: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • džiovintų petražolių: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • džiovintų gelsvės lapelių: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • pankolio sėklų: 0,25 arbatinio šaukštelio
    • aliejaus: 2 arbatinių šaukštelių
    • pomidorų padažo su bazilikais: 1 indelio (~250 gramų)
    • sezamo sėklų: 2 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje jautienos faršą sumaišykite su kiaušiniu. Įberkite prieskonius (druska, pipirai, petražolės, džiovinti gelsvės lapeliai, šiek tiek patrintos pankolio sėklos).
  2. 2. Tuomet suminkykite rankomis, kad prieskoniai gerai pasklistų po visą mėsą.
  3. 3. Suformuokite nedidelius kukuliukus.
  4. 4. Keptuvę įkaitinkite su aliejumi. Karštai pakepinkite visus kukuliukus iš visų pusių.
  5. 5. Tada kai kukuliukai apskrunda, sudėkite pomidorų padažą, pamaišykite, uždenkite dangčiu bei leiskite kukuliukams pasitroškinti maždaug 10-15 minučių.
  6. 6. Pabaigoje apibarstykite sezamo sėklomis.
  7. 7. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Netikras zuikis Velykoms amerikietiškai
(4)