Šiandien noriu parodyti savo tikrų tikriausią atradimą. Be galo skanius ir sultingus kiaulienos troškintus su grietine. Visa jų paslaptis yra mineraliniame vandenyje. Iš pradžių pamačiusi šį receptą žiūrėjau kiek keistai, bet nusprendžiau išmėginti. Ir dabar galiu pasakyti - rezultatas tikrai fantastiškas. Nuo šiol tai mano pats mėgstamiausias kotletų receptas ir gaminsiu tik šitaip. Būtinai mėginkite ir Jūs!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Nors šis receptas yra tobulas su kiauliena, galite eksperimentuoti ir su kitomis mėsos rūšimis. Malta jautiena suteiks sodresnį, intensyvesnį skonį, o malta kalakutiena ar vištiena – lengvesnį, dietiškesnį variantą.
- Vietoje balto batono galite naudoti ruginę duoną – ji suteiks patiekalui tamsesnę spalvą ir sodresnį aromatą.
- Mineralinį vandenį galima rinktis pagal asmeninį skonį – "Vytautas" suteikia intensyvesnį mineralinį poskonį, tačiau "Birutė" ar "Rasa" taip pat puikiai tinka.
- Jei norite dar sodresnio skonio, vietoje paprastos grietinės galite naudoti rūgščią grietinę arba grietinėlę, o prieskonius galite priderinti prie savo skonio – puikiai tinka ne tik klasikiniai mėsos prieskoniai, bet ir šviežios žolelės, pavyzdžiui, čiobreliai, rozmarinai ar petražolės.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Gaminant šiuos kotletus, labai svarbu kontroliuoti kepimo temperatūrą – per didelė ugnis gali sudeginti kotletų paviršių, o vidus liks neišviręs.
- Rekomenduojama kotletus formuoti vienodo dydžio, kad jie iškeptų tolygiai.
- Labai svarbus etapas – mineralinio vandens ir grietinės derinimas, kurį reikėtų įmaišyti iš lėto, kad susiformuotų vientisas padažas.
- Troškindami kotletus, nepamirškite retkarčiais juos pavartyti, kad padažas tolygiai padengtų visus kotletus.
- Jei mėgstate tirštesnį padažą, galite įdėti šiek tiek miltų ar krakmolo.
- Taip pat rekomenduojama kotletus troškinti po dangčiu – taip išlaikysite daugiau drėgmės ir aromato.
Lina
Atsakyti
Lina
Atsakyti
Išbandžiau
Atsakyti
As
Atsakyti